Vijesti i događaji

Radionica "Islamske studije i islamska teologija u Evropi danas: izazovi i perspektive"


Islamic community in B&H, University of Sarajevo, Faculty of Islamic Studies/ Islamska zajednica u BiH, Univerzitet u Sarajevu, Fakultet islamskih nauka

Institute for Studies of Culture and Religion of Islam/
Institut za izučavanja islamske kulture i religije
Goethe-University Frankfurt

Institute for Islamic Tradition of Bosniaks/ Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka Sarajevo

 

Radionica/ Workshop

Islamske studije i islamska teologija u Evropi danas: izazovi i perspektive/
Islamic Studies and Islamic Theology in Europe Today: Challenges and Perspectives

2 August 2014
Fakultet islamskih nauka/ Faculty of Islamic studies

 

Na radionici će uvaženi profesori sa ovih ustanova imati uvodna izlaganja, a nakon toga će magistranti i doktoranti prezentirati svoje aktuelne istraživačke projekte o kojima će imati priliku da diskutiraju sa prisutnim kolegama i kolegicama. Cilj ove radionice je upoznavanje i umrežavanje istraživača u području islamskih studija i islamske teologije te razmatranje aktuelnih istraživačkih tema i izazova.

U prilogu se nalazi detaljan plan rada. Radni jezik radionice je engleski. Pozivamo sve zainteresirane učesnike da se prijave za prisustvo ovoj radionici do 25.7.2014. na email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

The workshop will include introductory lectures by prominent professors followed by presentations of master and doctoral research students' projects. This will be an opportunity to discuss the projects with other colleagues and also to meet and network with researchers focusing on Islamic studies and theology. It will also be a chance to discuss current research focuses and challenges ahead.

Please find the agenda attached. The working language of the workshop will be English. All interested participants should apply before 25th July, 2014 to: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

AGENDA (Islamic Studies and Islamic Theology in Europe Today: Challenges and Perspectiveso)

«
»