Vijesti i događaji

Susret predstavnika CERIC-ERIC-a sa naučnicima iz Bosne i Hercegovine

 

Susret predstavnika CERIC-ERIC-a sa naučnicima iz Bosne i Hercegovine 

Univerzitet u Sarajevu u saradnji sa partnerima iz Bosne i Hercegovine i Italije organizira susret predstavnika CERIC-ERIC-a sa naučnicima iz Bosne i Hercegovine koji će biti upriličen u srijedu 17. decembra 2014. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu u vremenu od 10.30 do 15.30 sati.

U toku susreta predviđeno je predstavljanje CERIC-ERIC-a, prezentacija CERIC-ovih instrumenata i provjera multidisciplinarnog i multitehnološkog osnovnog i primijenjenog istraživanja na nano nivou u oblasti nauka o materijalima i biomaterijalima, te diskusija o mogućoj zajedničkoj saradnji između CERIC-a i naučnih institucija u Bosni i Hercegovini.

CERIC-ERIC je jedinstveni multidisciplinarni i multitehnološki konzorcij za istraživačku infrastrukturu sa fokusom na Srednju Evropu. Cilj je osigurati otvoreni i integrirani pristup istraživačkim infrastrukturama i informacijama za istraživače iz cijelog svijeta. Predstavnici CERIC-a potiču internacionalizaciju, istraživačku mobilnost i evropske integracije i sarađuju sa predstavnicima programa Horizon 2020.

Potvrde za učešće molimo da dostavite na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..


PROGRAM

AGENDA

«
»