Vijesti i događaji

Dan dobrodošlice + Erasmus+ info dan

-   DAN DOBRODOŠLICE: povodom početka ljetnog semestra studijske 2016/2017. godine na Univerzitet u Sarajevu dolazi 50 stranih studenata, nastavnika i saradnika koji dolaze sa partnerskih univerziteta iz devet zemalja - Austrije, Češke, Danske, Grčke, Italije, Njemačke, Rumunije, Španije i Turske. Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu, po uzoru na praksu na partnerskim univerzitetima iz Evropske unije i šire, organizira ORIJENTACIJSKI PROGRAM koji ima za cilj da upozna strane studente, nastavnike i saradnike sa našim univerzitetom, njegovom historijom, tradicijom i kulturom, kao i historijom, tradicijom, kulturom i običajima našeg grada i zemlje, odnosno da im pružimo sve potrebne akademske i praktične informacije. Ove godine, orijentacijski program će započeti Danom dobrodošlice koji će biti održan u PONEDJELJAK 13. FEBRUARA 2017. GODINE, u REKTORATU UNIVERZITETA U SARAJEVU, sa početkom u 10:00 SATI (Obala Kulina bana 7/II), te biti nastavljen u narednim danima kako bi se studenti na vrijeme upoznali sa potrebnim akademskim i administrativnim informacijama o Univerzitetu u Sarajevu. Prodekane, na čije fakultete i akademije dolaze strani studenti, smo već obavijestili, no ovim putem pozivamo sve vas da ovaj dan uveličate svojim dolaskom i upoznate se sa novom grupom studenata koji dolaze kroz razne programe mobilnosti koje finansira Evropska komisija, kao što su ERASMUS+, Mevlana, CEEPUS, ali i na osnovu sporazuma o bilateralnoj saradnji između našeg i partnerskih univerziteta u svijetu.

-  ERASMUS+ INFO DAN: u cilju promocije Erasmus+ programa međunarodne kreditne mobilnosti i postavljanja Univerziteta u Sarajevu na mapu traženih visokobrazovnih institucija kada je mobilnost u pitanju, dana 21. FEBRUARA 2017. godine, u REKTORATU UNIVERZITETA U SARAJEVU s početkom u 14:00 SATI održati će se INFORMATIVNI DAN, gdje ćemo predstaviti Erasmus+ program (međunarodnu kreditnu mobilnost), aktuelne ponude za studente, nastavnike i saradnike, te upustva oko pripremanja potrebne dokumentacije. Ovim putem vas pozivamo da dođete u Rektorat i doprinesete boljoj promociji ovog programa, kao i da organizujete distribuciju ove informacije na vašim organizacionim jedinicama te pozovete svoje studente i kolege da prisustvuju ovom informativnom danu.

-  Kada je riječ o AKTUELNIM PONUDAMA ERASMUS+ PROGRAMA, na linku: http://www.erasmus-unsa.ba/konkursi/ možete naći trenutno otvorene konkurse na koje se mogu prijaviti naši studenti, nastavnici i saradnici. Upute o prijavi, kao i rokovi za prijavljivanje su dati na: http://www.erasmus-unsa.ba/outgoing/.

«
»