Obavještenja

Studenti – budući hafizi na izletu u Trebinju

U subotu, 28. oktobra 2017. godine, dio studenta i studentica uključenih u sekciju hifza na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu su sa doc. dr. hfz. Kenanom Musićem na čelu organizovali izlet u Trebinje zahvaljujući podršci čestitog anonimnog donatora iz Katara.
Studenti su na putu do Trebinja obišli Konjic, Stari most u Mostaru, Stolac i Trebinje. U Trebinju ih je ugostio glavni imam MIZ Trebinje, Sadmir ef. Mustafić. Od Sadmira ef., studenti su imali priliku da iz prve ruke dobiju osnovne informacije o stanju muslimana i Islamske zajednice u Trebinju, te o perspektivama ovog medžlisa. Nakon obilaska Trebinja, studenti, budući hafizi, su u Stocu imali organizovan zajednički ručak.
Studenti su tokom putovanja proučili hatmu prvom Predsjedniku Bosne i Hercegovine, rahmetli Aliji Izetbegoviću, te merhumima profesorima i muhaffizima Fakulteta, svojim učiteljima i hatmom Kur'ana zamolili Gospodara za dobro svim muslimanima u svijetu posebno onima koji finansijski prodržavaju rad sekcije hifza na Fakultetu islamskih nauka.
Cilj putovanja bio je međusobno upoznavanje studenata uključenih u sekciju hifza, te motivacija za nastavak učenja Kur'ana napamet.
A.M

«
»