Obavještenja

Informacija o plaćenom odsustvu prof. Džemala Latića

PROF. DR. DŽEMAL LATIĆ JE NA PLAĆENOM ODSUSTVU  U TURSKOJ

Budući da su se u medijima pojavile kontroverzne informacije o boravku prof. dr. Džemala Latića u Turskoj radi istinitog i korektnog informiranja javnosti saopćavamo sljedeće činjenice.

Prof. dr. Džemal Latić se obratio dekanu Fakulteta islamskih nauka prof. dr. Zuhdiji Hasanoviću molbom da mu se odobri plaćeno odsustvo u tekućoj akademskoj godini kako bi radio na naučno-istraživačkim projektima u oblasti tefsira.
Budući da je opredjeljenje Fakulteta oduvijek bilo da omogući naučno i stručno napredovanje svojim nastavnicima i saradnicima prof. dr. Džemalu Latiću dekan je, uz znanje Nastavno-naučnog vijeća, odobrio jednogodišnji boravak u Turskoj. Ovo je učinjeno bez obzira na povećan broj poslova i aktivnosti na Fakultetu, zahvaljujući prije svega dobroj volji i kolegijalnosti prof. dr. Enesa Karića i prof. dr. Almira Fatića, koji su preuzeli dio obaveza prof. Latića u ovoj akademskoj godini.
Napominjemo, također, da se prof. dr. Džemal Latić može u narednom jednogodišnjem periodu upotpunosti posvetiti naučno-istraživačkom radu u Istanbulu, jer mu je odsustvo plaćeno najvećim dijelom iz Bejtul-mala Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u kojeg sredstva kroz zekat i sadekatul-fitr ulaže naš vjernički narod, muslimani i muslimanke Bosne i Hercegovine i iseljeništva.

Dekan:
Prof. dr. Zuhdija Hasanović

«
»