Obavještenja

Posjeta prof. Stefana Schreinera s delegacijom Fakultetu islamskih nauka


U nedjelju 26. novembra prof. dr. Stefan Schreiner s Univerziteta u Tübingenu s delegacijom koju su činili: Hasan Abu Nimah, član Parlamenta Hašemijske Kraljevine Jordan, dr. Majeda Omer, direktorica Kraljevskog instituta za međureligijske studije i prof. dr. Abdulrahman Al-Salimi, glavni urednik  časopisa "Al-Tafahum", posjetili su Fakultet islamskih nauka.
U konstruktivnom dijalogu dekan Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Zuhdija Hasanović, zajedno sa kolegicom Ajlom Džagadurov, studenticom II. godine islamske teologije, razgovarao je s gostima o doprinosu kojeg Fakultet islamskih nauka s drugim teološkim fakultetima i ustanovama vjerskih zajednica daje međureligijskom dijalogu na lokalnoj razini, kao i o pretpostavkama za značajniji  iskorak na međunarodnom planu.
Budući da gosti na različite načine kroz političko i medijsko djelovanje te naučno-istraživačke projekte rade na istim projektima izgradnje međusobnog povjerenja i saradnje među pripadnicima različitih rasnih, etničkih i vjerskih zajednica zaključeno je da postoji širok prostor moguće saradnje i da u tom pravcu treba razvijati daljnje aktivnosti.
Dekan Fakulteta je iskoristio priliku i prof. dr. Stefanu Schreineru uručio priznanje prijatelja Fakulteta za dugogodišnu uspješnu saradnju i podršku radu Fakulteta.

«
»