Obavještenja

Diploma u islamskim naukama

ISLAMSKA ZAJEDNICA U BOSNI I HERCEGOVINI
I
UNIVERZITET U SARAJEVU

Fakultet islamskih nauka u Sarajevu

 

Objavljuje poziv za upis na program

Diploma u islamskim naukama

na bosanskom jeziku

 

Već šesnaestu godinu zaredom, Fakultet islamskih nauka organizira program Diploma u islamskim naukama namijenjen svima koji žele steći nova ili produbiti postojeća znanja o islamu kao religiji, kulturi i civilizaciji. Program počinje 30. januara i traje do početka maja 2018. godine. Izvode ga visokokvalificirani predavači, a sastoji se od sedam modula i 72 sata nastave. Moduli su podijeljeni u dvije tematske cjeline: Opći uvod u islam (Kratak pregled historije islama; Uvod u islamsku doktrinu; Islamski sveti tekstovi; Islamsko pravo i etika) i Islam u Bosni i Hercegovini (Islamska kultura u BiH;  Islamske institucije u BiH; Savremeno islamsko mišljenje u BiH). Nastava se održava na Fakultetu islamskih nauka dva puta sedmično u trajanju od tri školska časa, s početkom u 18:00h. Pored predavanja, program uključuje obilazak islamskih institucija u Sarajevu.

Troškovi pohađanja programa na bosanskom jeziku iznose 500 KM. U cijenu su uračunati i materijali za studente polaznike.

Rok za prijavu je 19. januar 2018. Prijavni obrazac (LINK) i prospekt dostupni su na internet stranici Fakulteta: www.fin.unsa.ba. Za detaljnije informacije i registraciju molimo kontaktirajte Asima Zubčevića na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na tel.: + 387 33 251 024 ili 061 913582 (voditelj programa); 033 232 982 (centrala); fax: + 387 33 251 044.

«
»