Obavještenja

Iftar na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu

U ponedjeljak, 21.5. 2018. godine (6. Ramazan, 1439.) na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu upriličen je tradicionalni iftar za njegove uposlenike. Iftaru su prisustvovali i članovi porodica merhuma, nekadašnjih uposlenika Fakulteta, pa je tom prilikom poklonjena hatma uz dovu Uzvišenom da je primi kao najljepši poklon njihovim dušama.
Iftaru su prisustvovali i brojni zvaničnici Rijaseta IZ na čelu s izaslanikom Reisu-l-uleme mr. Huseinom ef. Smajićem te rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifat Škrijelj. 
Dekan Fakulteta, prof.dr. Zuhdija Hasanović je u svom obraćanju prisutnima podsjetio na najznačajnije rezultate ovog kolektiva u protekloj godini među kojima je posebno istakao pokretanje master studija „Međureligijski studij i izgradnja mira“ kao i pripreme za pokretanje master studija na engleskom jeziku koji treba početi od naredne akademske  godine. Dekan je podsjetio i na važan jubilej ovog fakulteta, 40 godina od njegova osnivanja, te pozvao prisutne da pogledaju izložbu postavljenu u atriju Fakulteta koja prati historijski tok ove ustanove.
Nadamo se da će ova tradicija, ako Bog da, biti nastavljena i narednih 40 godina, pa i poslije.

  • iftar-2018-1
  • iftar-2018-2
  • iftar-2018-3
  • iftar-2018-4
«
»