Obavještenja

Odbranjen magistarski rad Adila Jusića

Na Fakultetu islamskih nauka je 04.07.2018. godine uspješno odbranjen magistarski rad kandidata Adila Jusića pod naslovom „Prikaz i epistemološka analiza poučnih tekstova u časopisu Biser i ediciji Mualimska biblioteka“. Rad je odbranjen pred komisijom u sastavu: dr Nusret Isanović, redovni profesor, predsjednik komisije, dr Ahmet Alibašić, vanredni profesor, mentor i član komisije, te dr Asim Zubčević, docent, član komisije.

Kandidat Adil Jusić rođen je 21.07.1972. godine u Bihaću. Završio je bihaćku Gimnaziju 1991. godine, a četverogodišnji studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu 1996. godine.

Tokom 1997. godine je u Sarajevu radio kao novinar za Dnevni avaz, te kao stručni saradnik za analizu medijskog sadržaja engleskog govornog područja u Ministarstvu vanjskih poslova BiH. Obavezni vojni rok je služio od septembra 1997. do septembra 1998. godine.

Od 1998. do 2001. godine radio je u Bihaću kao stručni saradnik za odnose s javnošću u Vladi Unsko-sanskog kantona i za to vrijeme položio stručni državni ispit za državne službenike.

Od 2001. do 2003. godine je radio kao voditelj dopisništva sarajevskih Jutarnjih novina u Bihaću, a od 2003. godine radi u JP RTV Bihać na poslovima novinara, urednika i voditelja.

U Kairu je 2006. godine učestvovao na simpoziju „Recent development in journalism“ u organizaciji Al-Ahram Regional Press Institute ARPI i Egyptian fund for technical cooperation with the commonwealth states, European Islamic countries and newly independent states.

Trenutno obavlja poslove glavnog urednika radijskog programa u JP RTV Bihać.

Kandidat Adil Jusić autor je novinskih članaka i eseja u bh. dnevnim i sedmičnim novinskim izdanjima. Objavljivao je u Dnevnom avazu, Jutarnjim novinama, Danima i Unsko-sanskim novinama. Objavio je dva članka u zagrebačkom časopisu Behar – Teurgijski zapisi na osmanskim jataganima u BiH i Redefiniranje prava žene u islamskom reformizmu i koautor je članka objavljenog u časopisu ljubljanske Fakultete za družbene vede Teorije in praksa – Islamic State's Interpretation of Islam and Islamic Law Concerning Women's Rights.

Živi sa suprugom Senadom i kćerkama Aminom, Lamijom i Medžidom.

 

«
»