Prvi ciklus - oglasna ploča

OBAVEZE VANREDNIH STUDENATA IMAMSKOG I PEDAGOŠKOG SMJERA IZ PREDMETA IBADAT (ZIMSKI SEMESTAR 2017/18)

OBAVEZE VANREDNIH STUDENATA IMAMSKOG I PEDAGOŠKOG SMJERA IZ PREDMETA IBADAT (ZIMSKI SEMESTAR 2017/18)

Obavještavaju se vanredni studenti Smjera za imame, hatibe i muallime, kao i studenti Smjera za islamsku vjeronauku i religijski odgoj da su, shodno Pravilima studiranja za prvi ciklus studija na Fakultetu islamskih nauka, iz predmeta Ibadat dužni uraditi:

1. Zadaću u formi grafikona, tabela i shema koja nosi 10 bodova. Za temu se javiti asistentu dr. Senadu Ćemanu na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do 27. oktobra 2017. a poslati rad u elektronskoj formi na isti e-mail i printanoj formi (donijeti u kabinet ili poslati poštom) najkasnije do 15. decembra 2017.

2. Učestvovati na kvizu znanja koji nosi 10 bodova (mole se studenti da prate obavijesti na web stranici Fakulteta radi preciznog utvrđivanja termina kviza).

3. Polusemestralni ispit koji će biti organiziran u VIII sedmici ljetnog semestra. Ovaj ispit nosi 40 bodova a studenti trebaju pripremiti:

Muhammed Madžid 'Itr, Hanefijski fikh, prijevod Asmir Imamović, El-Kelimeh, Novi Pazar, 2014, str. 19-394.
M. Hasani, „Tretman ibadata (obredoslovlja) u teoriji ciljeva“,  Zbornik radova FIN-a, Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, Sarajevo, 2016., br. 19/2015,, str. 73-92. 

Studenti koji ostvare na parcijalnom ispitu minimalno 22 bodova (55 %) oslobođeni su polaganja ovog dijela gradiva na završnom ispitu.

O datumu i satnici održavanja polusemestralnog ispita studenti će biti obaviješteni putem web stranice Fakulteta pa su obavezni pratiti obavijesti!

4. Semestralni ispit koji će biti organiziran u prvom januarskom roku 2018. Ovaj ispit nosi 40 bodova, a na njemu studenti moraju ostvariti minimalno 22 boda (55 %) da bi ga položili.

Studenti koji su položili polusemestralni ispit, za završni ispit pripremaju:

a)   Muhammed Madžid 'Itr, Hanefijski fikh, prijevod Asmir Imamović, El-Kelimeh, Novi Pazar, 2014, str. 395-635
b)   Ibadat (hrestomatija), priredio: pred. mr. Mustafa Hasani, Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, Sarajevo, 2005, str. 303-394.
c)   M. Hasani, „Sawm - islamski post“, u: Vodič za islamski post „… Mjesec ramazana počinje“, Tugra, Sarajevo, 2009.

Prof. dr. Mustafa Hasani