Prvi ciklus - oglasna ploča

OBAVEZE VANREDNIH STUDENATA IZ PREDMETA IBADAT (LJETNI SEMESTAR 2017/18)

 

Obavještavaju se vanredni studenti Studijskog programa za imame hatibe i muallime da su, shodno Pravilima studiranja za prvi ciklus studija na Fakultetu islamskih nauka, iz predmeta Ibadat dužni uraditi:

1. Zadaću u formi grafikona, tabela i shema koja nosi 10 bodova. Za temu se javiti asistentu mr. Ahmedu Purdiću na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do 15. marta  2018. a poslati rad u elektronskoj formi na isti e-mail i printanoj formi (donijeti u kabinet ili poslati poštom) najkasnije do 30. aprila 2018.

2. Učestvovati na kvizu znanja koji nosi 10 bodova (mole se studenti da prate obavijesti na web stranici Fakulteta radi preciznog utvrđivanja termina kviza).

3. Parcijala I će biti organizirana u VIII sedmici ljetnog semestra. Ovaj ispit nosi 40 bodova i uključuje poglavlja o čistoći i namazu. Studenti trebaju pripremiti:

-     Ibrahim el-Halebi, Multeka'l-ebhur (Stjecište mora), preveli: prof. Dr. Omer Nakičević, (...) Fakultet islamskih nauka, 2002, str. 7-240;

Studenti koji ostvare na parcijalnom ispitu minimalno 22 boda (55 %) oslobođeni su polaganja ovog dijela gradiva na završnom ispitu.

O datumu i satnici održavanja ispita studenti će biti obaviješteni putem web stranice Fakulteta pa su obavezni pratiti obavijesti!

4. Parcijala II će biti organizirana poslije Ramazanskog bajrama (u julu 2018.). Ovaj ispit nosi 40 bodova, a uključuje poglavlja o postu, zekatu i hadždžu. Na njemu studenti moraju ostvariti minimalno 22 boda (55%) da bi ga položili.

Studenti koji su položili Parcijalu I, za Parcijalu II pripremaju:

-     Ibrahim el-Halebi, Multeka'l-ebhur (Stjecište mora), preveli: prof. Dr. Omer Nakičević, (...) Fakultet islamskih nauka, 2002, str. 243-351;
-     Ibadat (hrestomatija), priredio: pred. mr. Mustafa Hasani, Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, Sarajevo, 2005, str. 303-394.

Prof. dr. Mustafa Hasani

«
»