Prvi ciklus - oglasna ploča

OBAVEZE VANREDNIH STUDENATA TEOLOŠKOG SMJERA IZ PREDMETA IBADAT (ZIMSKI SEMESTAR 2018/19)

OBAVEZE VANREDNIH STUDENATA TEOLOŠKOG SMJERA IZ PREDMETA
IBADAT (ZIMSKI SEMESTAR 2018/19)

Obavještavaju se vanredni studenti Studijskog programa teologije da su, shodno Pravilima studiranja za prvi ciklus studija na Fakultetu islamskih nauka, iz predmeta Ibadat dužni uraditi:

1. Zadaću u formi grafikona, tabela i shema koja nosi 10 bodova. Za temu se javiti asistentu dr. Senadu Ćemanu na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do 2. novembra 2018. a poslati rad u elektronskoj formi na isti e-mail i printanoj formi (donijeti u kabinet ili poslati poštom) najkasnije do 14. decembra 2018.

2. Učestvovati na kvizu znanja koji nosi 10 bodova (mole se studenti da prate obavijesti na web stranici Fakulteta radi preciznog utvrđivanja termina kviza).

3. Polusemestralni ispit koji će biti organiziran u VIII sedmici ljetnog semestra. Ovaj ispit nosi 40 bodova a studenti trebaju pripremiti:

- Multeqa'l-ebhur (Stjecište mora) str. 7-240.
- Ibadat (hrestomatija), priredio: pred. mr. Mustafa Hasani, Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, Sarajevo, 2005, str. 89-114.
- M. Hasani, „Tretman ibadata (obredoslovlja) u teoriji ciljeva“,  Zbornik radova FIN-a, Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, Sarajevo, 2016., br. 19/2015,, str. 73-92.

Studenti koji ostvare na parcijalnom ispitu minimalno 22 boda (55 %) oslobođeni su polaganja ovog dijela gradiva na završnom ispitu.

O datumu i satnici održavanja polusemestralnog ispita studenti će biti obaviješteni putem web stranice Fakulteta pa su obavezni pratiti obavijesti!

4. Semestralni ispit koji će biti organiziran u prvom januarskom roku 2019. Ovaj ispit nosi 40 bodova, a na njemu studenti moraju ostvariti minimalno 22 boda (55 %) da bi ga položili.

Studenti koji su položili polusemestralni ispit, za završni ispit pripremaju:

- Multeqa'l-ebhur (Stjecište mora) str. 283-351;
- Ibadat (Hrestomatija) prir. Mustafa Hasani, str. 303-410.
- M. Hasani, „Sawm - islamski post“, u: Vodič za islamski post „… Mjesec ramazana počinje“, Tugra, Sarajevo, 2009.

 

Studenti koji nisu položili polusemestralni ispit, mogu u drugom januarskom roku pristupiti polaganju tog gradiva.

Prof. dr. Mustafa Hasani

«
»