Diploma u islamskim naukama

Izdanja

Nema više članaka u ovoj kategoriji. Ako se prikazuju potkategorije, one mogu da sadrže članke.

Podkategorije

 • Bilten prinova

  Vremenom naša biblioteka postane bogata novim naslovima na različitim svjetskim jezicima. Ovdje možete pregledati arhive biltena prinova koji se povremenom mijenjaju.

 • Mlađak

 • Knjiga mjeseca

  Knjige mjeseca predstavljaju poseban odabir knjiga koje preporučujemo za čitanje i koje zaslužuju vašu pažnju, bez obzira da li ste profesor, student ili ste nekog drugog zanimanja. Knjige se mogu naći u biblioteci Fakulteta islamskih nauka.

 • Prospekti
 • Zbornik radova
  Na Fakultetu islamskih nauka značaj je projekat Zbornik radova, izdanja koja obuhvataju neobjavljene i objavljene radove profesora Fakulteta islamskih nauka. Zbornici radova izlaze godišnje i obuhvataju značajne teme iz naučnih, kulturnih i drugih društvenih aspekata života.
  Do sada je izašlo 17 zbornika.
 • Monografije

  Monografije predstavljaju doktorske i magistarske disertacije odbranjene na Fakultetu islamsih nauka i drugim fakultetima u Bosni i Hercegovini i svijetu. Biblioteka Monografije sadrži značajne naučno-istraživačke radove profesora iz Bosne i Hercegovine i na akademski način nudi širem čitateljstvu uvid u značajne naučne teme kojima su se bavili naši profesori iz Bosne i Hercegovine. Djela iz Monografija mogu značajno poslužiti i kao relevantna literatura za obradu i nekih drugih tema.

  Odaberite izdanje koje želite da biste saznali više o knjizi.

 • Hrestomatije

  Hrestomatije obuhvataju zbirke tesktova iz raztličitih publikacija, relevantnih časopisa i naučnih radova koje su vezane za teme koje se obrađuju u sklopu određenog predmeta. Koncipirane su s ciljem da studentima, ali i nastavnim profesorima olakšaju pristup određenoj materiji te ponude bolje razumijevanje određene tematike, kako bi ciljevi i sadržaji predmeta imali veći efekat u afirmaciji naučenog gradiva.
  Publikacija hrestomatija počela je 2004. godine, a za potrebom izdavanja ukazalo je usvajanje novog nastavnog plana i programa na Fakultetu islamskih nauka.

  Redakcija hrestomatija:
  Ismet Bušatlić
  Rešid Hafizović
  Zuhdija Hasanović
  Adnan Silajdžić
  Jusuf Ramić
  Enes Ljevaković
  Enes Karić
  Omer Nakičević
  Hilmo Neimarlija


  Da biste pogledali informacije o nekoj hrestomatiji, odaberite koju želite na listi.

 • Opća izdanja
  Opća izdanja predstavljaju značajne knjige naučno-istraživačkog rada profesora Fakulteta islamskih nauka, kao i prijevode neke od značajnih islamskih učenjaka svijeta. Opća izdanja obuhvataju i neke od priručnika za određene predmete, kako bi pomogli studentima da lakše usvoje i razumiju određeno gradivo.
   
  Odaberite izdanje koje želite da biste saznali više o knjizi.
«
»