Obavještenja

Zahvalnica prvim donatorima Centra za Kur'an i sunnet

HVALA ALLAHU, POČELI SMO...!
(zahvalnica prvim vakifima i donatorima)

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
Tako mi vremena - čovjek, doista, gubi,
samo ne oni koji vjeruju i dobra djela čine,
i koji jedni drugima istinu preporučuju i koji
jedni drugima preporučuju strpljenje.

(El-Asr, 1-3)

Dragi prijatelji,
svakodnevno se uvjeravamo u istinitost Allahovih, dž.š., riječi da (savremeni) čovjek gubi, da je dezorijentiran, otuđen i izgubljen, da ga, bez obzira gdje živio, ispunjava pesimizam, besmisao, beznađe i očaj.
S druge strane, oni koji istinski vjeruju Allaha, dž.š., koji su svjesni svojih potencijala i koriste ih na putu dobra, šire optimizam, entuzijazam i pozitivnu energiju. Oni ostavljaju pozitivan trag u svome okruženju kojeg i povijest bilježi. Njihova dobročinstva koriste i po dobru ih se sjećaju i generacije koje dolaze.
Ovih dana naš čestiti mr. hfz. Abdulaziz Drkić donio mi je izvod sa podračuna Centra za Kur'an i sunnet i ono što sam vidio već me je na prvi pogled oduševilo i ne mogu da svoju radost ne podijelim s vama.
Nije u pitanju samo iznos novčanih sredstava koji je prikupljen, a koji nije nimalo zanemarljiv, nego više struktura vas, naše braće i sestara, koji ste se odazvali na naš poziv da zajedno gradimo Centar za Kur'an i sunnet.
Tu su uspješni privrednici koji svoj rad i poslovanje žele učiniti još berićetnijim, službenici Rijaseta koji svojom nesebičnošću pokazuju da žive islam i njegove vrijednosti. Tu su uposlenici Fakulteta islamskih nauka (akademsko, stručno, administrativno i tehničko osoblje), članovi Upravnog odbora Fakulteta, koji svojim uplatama grade Centar i jačaju međuljudske odnose. Tu su naša braća i sestre, čestiti muslimani i muslimanke, koji žive i rade izvan Bosne i Hercegovine koji svaku hairli akciju zdušno podržavaju.
Tu su naši svršenici i svršenice, profesori i profesorice vjeronauke, muderrisi, imami u Bosni i Hercegovini, čak i iz manjeg entiteta, ali i izvan BiH, koji ovim činom svjedoče svoju ljubav i vezanost za Fakultet i njegove projekte. Među vakifima su naši studenti, koji su se skoro vratili sa ramazanske prakse, i od te hedije koja im je neophodna za nastavak studiranja izdvojili su za Centar. Tu su i "buduće hafize" djevojke, naše studentice, koje uče hifz, ali se i svojim prilozima ugrađuju u trajno dobro...
Ovo je ono što smo željeli! Okupljati dobronamjerne, pozitivno orijentirane, nesebične ljude, koji se ne žale na teške okolnosti, nego ih prevazilaze gradeći ustanove koje, s Božijom pomoći, osiguravaju naše trajanje i uspjeh na ovom dijelu zemaljske kugle.
Nastavljamo dalje..., još mnogo je onih koji pripadaju ovom čestitom društvu. Mi ih pozivamo da nam se pridruže i očekujemo ih!
Muhammed, s.a.v.s., kaže: "Svakoga dana u kome osvanu ljudi dva meleka silaze na Zemlju, pa jedan moli: 'Bože moj, nadoknadi onome koji dijeli!' Drugi govori: 'Bože moj, upropasti onoga koji škrtari!'"
Gospodaru naš, ne dopusti da zaboravimo da sve Tebi pripada i da se sve Tebi vraća! Nadahni nas da nam materijalna sredstva ostanu samo sredstva, a nikada cilj života. Ono što podijelimo radi Tebe, molimo Te da primiš i vratiš nam na način kako Ti znaš da nam je najpotrebnije! Amin!
Počeli su i radovi...

Dekan

Prof. dr. Zuhdija Hasanović

«
»