Select Page

Lektorica za engleski jezik na FIN-u ÔÇô Jenna Hagengruber
Fakultet islamskih nauka u Sarajevu u suradnji s Ambasadom SAD-a u BiH (Ured za odnose s javno┼í─çu) ve─ç du┼żi niz godina u sklopu Fulbright programa ugo┼í─çava profesore istra┼żiva─Źe/predava─Źe┬á i lektore za engleski jezik (Fulbright English Teaching Assistant – FETA) iz Sjedinjenih Ameri─Źkih Dr┼żava.
U akad. 2016/2017 godini na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu boravila je lektorica Jenna Hagengruber iz Albuquerque, New Mexico.
Jennin anga┼żman na FIN-u podrazumijevao je odr┼żavanje lektorskih ─Źasova engleskog jezika za studente te ─Źasova konverzacije za nastavno osoblje Fakulteta. U sklopu ovog anga┼żmana odr┼żavani su obavezni┬á─Źasovi konverzacije za studente┬áprve i druge godine studija, kao i dodatni i individualni ─Źasovi┬ákonverzacije za studente┬átre─çe i ─Źetvrte┬ágodine studija koji su se dobrovoljno prijavili za iste. ─îasovi engleskog jezika s izvornim govornikom izvrsna su prilika, prije svega, za unaprije─Ĺenje govornih vje┼ítina kod studenata.
Lektorica Jenna Hagengruber diplomirala je na Univerzitetu New Mexico (UNM) 2016. godine, stekavši diplomu iz oblasti engleskog jezika i filozofije.