Select Page

Lektorica za engleski jezik na FIN-u – Jenna Hagengruber
Fakultet islamskih nauka u Sarajevu u suradnji s Ambasadom SAD-a u BiH (Ured za odnose s javnošću) već duži niz godina u sklopu Fulbright programa ugošćava profesore istraživače/predavače  i lektore za engleski jezik (Fulbright English Teaching Assistant – FETA) iz Sjedinjenih Američkih Država.
U akad. 2016/2017 godini na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu boravila je lektorica Jenna Hagengruber iz Albuquerque, New Mexico.
Jennin angažman na FIN-u podrazumijevao je održavanje lektorskih časova engleskog jezika za studente te časova konverzacije za nastavno osoblje Fakulteta. U sklopu ovog angažmana održavani su obavezni časovi konverzacije za studente prve i druge godine studija, kao i dodatni i individualni časovi konverzacije za studente treće i četvrte godine studija koji su se dobrovoljno prijavili za iste. Časovi engleskog jezika s izvornim govornikom izvrsna su prilika, prije svega, za unaprijeđenje govornih vještina kod studenata.
Lektorica Jenna Hagengruber diplomirala je na Univerzitetu New Mexico (UNM) 2016. godine, stekavši diplomu iz oblasti engleskog jezika i filozofije.