Select Page

Na FIN-u boravila Sabina Hamzabegović (MA), lektorica za njemački jezik
Polovinom oktobra 2017. godine, kao rezultat nastavka uspješne suradnje FIN-a sa Austrijskom ambasadom, Bečkim univerzitetom (die Universität Wien) Austrijskim uredom za međunarodnu suradnju (OeAD), počeo je četvrti ciklus kursa njemačkog jezika na Fakultetu islamskih nauka. Kurs je trajao do polovine januara 2018. godine. Zainteresirani nastavnici i saradnici, kao i studenti Fakulteta imali su priliku pohađati kurseve njemačkog jezika, a bili su organizirani u različite grupe shodno svome predznanju.
Ovogodišnji lektor za časove njemačkog jezika na FIN-u bila je magistra Sabina Hamzabegović koja je diplomirala i magistrirala na Univerzitetu u Grazu (die Universität Graz). Na dodiplomskom studiju, Sabina se bavila njemačkim jezikom i transkulturalnom komunikacijom, dok je u sklopu magisterija izučavala njemački jezik kao strani ili drugi jezik.
Tokom studija u Grazu, Sabina je radila kao knjigovođa, a  stažirala je radeći za Crveni krst Graz/Leoben, gdje je podučavala azilante njemačkom jeziku te obavljajući praksu u gimnaziji. Nakon jednog semestra provedenog na FIN-u u svojstvu lektora za njemački jezik, Sabina je otišla za Moskvu, gdje trenutno asistira studente i nastavno osoblje na Univerzitetu Lomonosov, najvećem i najstarijem univerzitretu u Rusiji.