Select Page

Jedna od inicijativa koja je pokrenuta u sklopu rada Bosnia & Herzegovina Futures Foundation, zajedno s partnerima je Three Minute Thesis Competition – takmičenje u trominutnom predstavljanju istraživačkih teza.

 

3MT takmičenje postoji već dugi niz godina i organizuje se u preko 80+ zemalja. S obzirom na djelovanje i društveni uticaj, obraćamo vam se kako bismo Vas zamolili da budete jedan od ambasadora/prijatelja takmičenja za 2023. godinu i da nam pomognete angažovati što veći broj učesnika.

 

Ovogodišnje bosanskohercegovačko 3MT takmičenje poziva studente osnovnih, master i doktorskih studija (i one koji su diplomirali u zadnjih 12 mjeseci) iz BiH i dijaspore (sa porijeklom iz BiH) da u samo tri minuta prenesu značaj svojih istraživačkih projekata nespecijalističkoj publici.

Na ovaj način povezujemo mlade istraživače i edukujemo javnost!

 

U 2020., 2021. i 2022. godini uspješno smo organizovali takmičenja za studente u Bosni i Hercegovini i za one koji imaju porijeklo iz BiH.

Ako niste imali priliku vidjeti prezentacije, posjetite: https://tinyurl.com/bh3MTCompetition2022 i https://www.bhfuturesfoundation.org/3mt-2023

 

Takmičenja su bila veliki pogodak, dobivši pohvale mnogih. Preko 500.000 jedinstvenih prikaza 100+ takmičara na YouTube-u je zapaženo. Prezentacije su ocjenjivane od strane stručnog žirija sačinjenog od preko 100 sudija koji su eksperti u svojim oblastima širom svijeta.

 

U prilogu se nalaze informacije vezano za takmičenje a studenti mogu saznati više i putem web stranice takmičenja: https://www.bhfuturesfoundation.org/3mt-2023

Ono što želimo da ponudimo Vašoj ustanovi (fakultetu i/ili univerzitetu) je da postanete “Prijatelj 3MT 2023”.

Kao prijatelj 3MT-a, željeli bismo da podržite takmičenje i promovišete ga putem svojih kanala komunikacije (društvenih mreža, web stranice itd.).

 

Zauzvrat, logotip vaše organizacije bit će postavljen na web stranicu i na sve službene materijale (uključujući materijale završne ceremonije).

 

Prijave se otvaraju 24. 4. 2023. i biće otvorene do 15. 5. 2023.godine, ali Vi već možete poslati svojim studentima zvanični link takmičenja kako bi imali više vremena da razmisle i pripreme se za takmičenje koje promovše i njihov rad, ali i doprinos njihovih mentora i profesora.

 

Ukoliko ste zainteresovani da podržite promociju takmičenja, molimo Vas da pošaljete zvanični odgovor i logo Vaše ustanove do 20. 4. 2023. godine.

 

Tekst koji možete koristiti nakon 24. 4. 2023. godine na Vašim komunikacijskim kanalima se nalazi OVDJE. U prilogu se nalaze dva postera sa osnovnim informacijama o takmičenju, koje možete koristiti na svojim objavama.

 

Osim toga, ukoliko ste student doktorskih studija ili imate završene doktorske studije iz bilo koje oblasti, želimo da vas pozovemo da budete jedan od 3MT sudija. Proces ocjenjivanja je 25. 05 – 19. 06. Sudijama će biti potrebno otprilike 60 – 90 minuta za ocjenjivanje, u kojem god trenutku perioda ocjenjivanja to sudijama bude odgovaralo. Link sa više informacija o ocjenjivanju i formom za prijavu za sudije je OVDJE.

 

Mnogo bismo Vam bili zahvalni ako ste u mogućnosti da nam pomognete u promociji istraživačkih potencijala Bosne i Hercegovine.

 

S velikim poštovanjem,

3MT Tim Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini

Promotion – social media announcement by 3MT 2023 friends

3MT_Posters