Select Page
Dekan prof. dr. Zuhdija Hasanović
Izražavanje saosjećanja (ta'zije) u povodu preseljenja na ahiret akademika muftije Muamer-ef. Zukorlića
Cijenjeni muftija dr. Mevlud-ef. Dudiću,
kao muslimani svjesni smo da svi koji su došli na ovaj svijet i odlaze s njega i da ćemo se svi Allahu, dž.š., vratiti. To vjerujemo i svakodnevno svjedočimo, ali ipak nam teško pada rastanak s nama dragim osobama.
Iznenadila nas je vijest da je akademik muftija Muamer-ef. Zukorlić preselio na ahiret. Iako mlad, s jasnom vizijom, uz nekolicinu svojih najbližih saradnika, među kojima ste i Vi bili, krenuo je u misiju povratka dostojanstva i časti muslimana Sandžaka, Bošnjaka, posebno u Srbiji, kroz utemeljenje i jačanje vjerskih, odgojno-obrazovnih i naučnih institucija snažeći vjerski i nacionalni identitet Bošnjaka.
Bila je čast poznavati ga i slušati ga kako kompetentno, dostojanstveno i hrabro brani interese muslimana u vrijeme kada su ih mnogi nipodaštavali i dovodili u pitanje.
Iskreno se nadamo da će iz sjemena koje je rahmetli akademik muftija Muamer-ef. Zukorlić zasijao u ovim institucijama nicati mladi Bošnjaci i Bošnjakinje koji će nesebično, dostojanstveno i znalački, kako je i sam to činio, nastaviti njegovu misiju dalje.
Molim Allaha, dž.š., da rahmetli akademika muftiju Muamer-ef. Zukorlića nagradi vječnim džennetskim blagodatima, njegovoj porodici daruje lijepi sabur, a Vama i Islamskoj zajednici u Srbiji, svoj braći i sestrama, kao i svima nama, podari da iz ovog iskušenja izađemo jači i odlučniji da istrajemo na Putu dobra.
Riječi saosjećanja Vama, svim kolegama i čestitoj porodici rahmetli akademika muftije Muamer-ef. Zukorlića upućujem ispred svih zaposlenika Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu, svršenika Fakulteta, sadašnjih studenata, kao i u svoje osobno ime.
S izrazima posebnog poštovanja mahsus Vas selamim.
Prof. dr. Zuhdija Hasanović,
dekan Fakulteta islamskih nauka
Univerziteta u Sarajevu