Select Page
Delegacija Fakulteta islamskih nauka posjetila reisul-ulemu Kavazovića

 

Reisul-ulemu Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas je posjetila delegacija Fakulteta islamskih nauka (FIN) Univerziteta u Sarajevu (UNSA), predvođena dekanom prof. dr. Zuhdijom Hasanovićem.

Povod posjete bila je namjera osoblja Fakulteta islamskih nauka da reisul-ulemi Kavazoviću čestita useljenje u Upravnu zgradu Rijaseta, ali i razgovor o aktivnostima Fakulteta.

– Ovo je bila prilika da naglasimo da Fakultet u svim svojim kapacitetima stoji uz reisul-ulemu i aktivnosti koje Rijaset Islamske zajednice provodi. Također, informirali smo reisul-ulemu o trenutnim aktivnostima na Fakultetu, ali i porazgovarali o budućnosti studija na našem fakultetu, želeći da vidimo na koji način naš osnivač vidi Fakultet i njegove studijske programe – izjavio je ovom prilikom dekan Fakulteta islamskih nauka prof. dr. Zuhdija Hasanović.

S obzirom na to da je jučer na Fakultetu islamskih nauka upriličena promocija diplomanata i magistranata ovog fakulteta, delegacija je reisul-ulemu informirala i o ovome.

– O statusu Fakulteta najviše govore kompetencije i vrline svršenika i svršenica Fakulteta koji postižu zavidne rezultate – naglasio je dekan Hasanović.

Reisul-ulema Kavazović čestitao je osoblju Fakulteta na postignutim rezultatima u radu, te im zahvalio za sve što čine obrazovanjem mladih naraštaja, kako za Zajednicu, tako za društvo u cjelini.

(Preporod.info)