Select Page

Delegacija Instituta „Ibn Sina“ predvođena direktorom g-dinom Mohammadom Abbasijem je u srijedu 23. marta 2022. posjetila Fakultet islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu gdje je srdačno primljena od dekana ove visokoškolske ustanove prof. dr.  Zuhdije Hasanovića. Sastanku su uz dekana prof. Hasanovića prisustvovali i prof. dr. Almir Fatić i  doc. dr. Nedim Begović, prodekan za kvalitet.

Dekan Hasanović je direktora Instituta „Ibn Sina“ upoznao sa istorijatom FIN-a te aktivnostima na magistarskom i doktorskom studiju, te istakao kako se aktivnosti sa popuštanjem pandemijskih mjera polahko vraćaju u normalu.

G-din Mohammad Abbasi je upoznao prof. Hasanovića sa aktivnostima novoformiranog Studentskog kluba Instituta. Istaknuta je potreba uspostave saradnje sa Klubom knjige koji djeluje u okviru FIN-a te realizacije zajedničkih okruglih stolova i razmjene mišljenja članova ovih studentskih klubova.

Također je dogovorena saradnja vezano za organiziranje zajedničkih okruglih stolova i naučnih konferencija.

Uz direktora Instituta „Ibn Sina“, g-dina Mohammada Abbasija u delegaciji su bili zamjenik direktora g-din Hamed Zabihi i dr. Mubina Moker.

(ibn-sina.net)