Select Page

 

U prijateljskoj i radnoj posjeti Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, 8. decembra 2023. godine boravila je delegacija Medija centra Islamske zajednice na čelu sa direktorom dr. Muamerom Tinjakom. U delegaciji su bili direktor programa Nedim Hrbat, urednica Radija Bir, Emira Musa i urednik Televizije Bir, Kasim Softić. Dobrodošlicu delegaciji Medija centra uputio je dekan prof. dr. Mustafa Hasani sa suradnicima, prodekanima, prof. dr. Ahmet Alibašić, prof. dr. Nedim Begović, prof. dr. Aid Smajić i prof. dr. Zehra Alispahić.

Upućujući čestitke prof. Hasaniju za izbor na poziciju Dekana Fakulteta islamskih nauka, direktor Tinjak je istakao da je Fakultet islamskih nauka institucija koja predstavlja nadu na putu napretka i razvoja naše Zajednice te da je Medija centar sa svim svojim kapacitetima uvijek na raspolaganju Fakultetu. Direktor Tinjak se u ime Medija centra zahvalio na dosadašnjoj suradnji i aktivnom angažmanu profesora Fakulteta islamskih nauka u pripremi i realizaciji brojnih sadržaja svih platformi Medija centra.

Dekan Fakulteta, prof. dr. Mustafa Hasani je istakao važnost zadatka koji obavljaju mediji Islamske zajednice istakavši da je riječ o istinskoj misiji vremena u kojem živimo uz nadu da će aktivnosti na polju zajedničke suradnje i realizacije različitih oblika vjerskog programa biti intenzivnije, organiziranije i vidljivije.

Susret je bio prilika da se razgovara o volontiranju studenata Fakulteta islamskih nauka na medijskim platformama Islamske zajednice i o zajedničkim aktivnostima tokom predstojećeg mjeseca Ramazana.