Select Page

 

Delegacija Studentskog centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u posjeti Fakultetu islamskih nauka

Delegacija Studentskog centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na čelu sa direktorom Centra Ismail-ef. Smajlovićem, boravila je danas u prijateljskoj i radnoj posjeti Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Delegaciju je dočekao dekan Fakulteta, prof. dr. Mustafa Hasani, sa saradnicima.

U ugodnom i konstruktivnom razgovoru istaknuta je važnost strateške saradnje Studentskog centra i Fakulteta islamskih nauka koja se oslanja na stoljetnu tradiciju odgojno-obrazovnih ustanova širom islamskog svijeta a svoju snagu crpi iz blagoslova ideje vakufa iz kojeg su se razvile i uspješno rade obje ove institucije Islamske zajednice.

Uz zahvalnost za uspješnu saradnju u proteklom periodu prof. dr. Zuhdiji Hasanoviću, bivšem dekanu, i čestitke novoimenovanom dekanu, prof. dr. Mustafi Hasaniju, direktor Smajlović je istakao kako je čast, prilika i obaveza da kao dio naše Islamske zajednice budemo prioritetno servis studentskoj populaciji Fakulteta islamskih nauka ali i drugih fakulteta u Sarajevu.

– Stojimo na raspolaganju za sve aktivnosti Fakulteta islamskih nauka u Studentskom centru Islamske zajednice – poručio je direktor Smajlović.

Dekan, prof. dr. Hasani je istakao radost i zadovoljstvo zbog ljepote prostora i ambijenta koji vlada u Studentskom centru kao i činjenicu da je izgradnja centra na vakufskoj parceli sestara, vakifa, Hatidže i Safije Đugumija potvrda priče da je vakuf dobro koje traje i čije plodove osjeća ne samo naša Islamska zajednica, studentska populacije nego ambijentalno kompletno područje Starog Grada i naselja Vrbanjuša.

Uz spremnost za nastavak uspješne saradnje i u budućnosti, svijest o važnost vakufa, direktor Smajlović je istakao da se u 2023. godini Studentski centar nizom edukativnih i svečanih aktivnosti sprema obilježiti jubilej 5. godišnjice uspješnog rada u službi Zajednice.

Posebna torta i pokloni kojom su ovom prilikom gosti počastili Dekana i uposlenike Fakulteta islamskih nauka bili su dodatna potvrda uspješne i dobre saradnje ove dvije institucije.

U delegaciji Studentskog centra uz direktora Smajlovića bili su gospođa Mirzana Šehić, sekretar centra i hfz. Špendi Fidani, stručni saradnik za edukativne aktivnosti Centra.

(Preporod.info)