Muftiju zeničkog hafiza prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarevića danas je posjetila delegacija Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu, koju je predvodio dekan prof. dr. Mustafa Hasani.

Uz dekana prof. dr. Hasanija, delegaciju Fakulteta činili su prodekani prof. dr. Kenan Musić, prof. dr. Nedim Begović i prof. dr. Ahmet Alibašić.

Na sastanku su razmijenjene informacije o aktivnostima i projektima koji se realiziraju u Muftijstvu zeničkom i Fakultetu islamskih nauka, a iskazana je želja za boljom saradnjom.

U ugodnom i konstruktivnom razgovoru dekan prof. dr. Hasani naglasio je trenutno prioritetne zadaće ovog fakulteta, najprestižnije institucije visokoškolskog islamskog obrazovanja u Evropi, koji kroz tri razine studija nastoji odgajati i obrazovati cjelovite ličnosti, usavršavajući njihove moralne, intelektualne i stručne kvalitete.

Muftija Dizdarević zahvalio se dekanu prof. dr. Hasaniju i delegaciji Fakulteta islamskih nauka na posjeti, naglasivši važnost misije ove ustanove koja baštini dugu tradiciju visokog islamskog obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Sastanku u Muftijstvu prisustvovali su dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici prof. dr. Muharem Adilović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Sumedin-ef. Kobilica i rukovodioci službi Muftijstva Edin-ef. Kavazović i Adnan Husić.