Select Page

Fakultet islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu danas je posjetila dr. Abeer Salahedin Heider, lektorica za arapski jezik na Fakultetu nauka i umjestnosti Univerziteta Katar. U svojstvu organizatora njene posjete, uz dr. Heider bile su alumnistice Fakulteta islamskih nauka hfz. Amra Strika i hfz. Zekija Krvavac-Ljevaković.

U ulozi domaćina, dr. Heider dočekali su nastavnica i saradnici sa Katedre za filologiju Kur'ana: prof. dr. Zehra Alispahić, prodekanica za naučnoistraživački rad fakulteta, prof. Walaa Mamdouh, lektorica za arapski jezik i mr. Vedad Hurić, asistent.

Nakon upoznavanja sa aktivnostima i radom Fakulteta islamskih nauka, dr. Heider je održala predavanje za studente. Upoznala je prisutne sa svojom biografijom i kretanjem u karijeri, a zatim je centralni dio predavanja posvetila važnosti arapskog jezika i savremenim metodama njegovog učenja.

Predavanja dr. Heider poznata su po interakciji koju ostvaruje sa auditorijem, što je potvrđeno i danas kroz diskusije sa studentima. Posjeta je završena ugodnim druženjem i razmjenom iskustava u atriju Fakulteta islamskih nauka.