Select Page

U srijedu, 02. marta 2022. godine, s početkom u 18:00h, u amfiteatru Fakulteta islamskih nauka upriličeno je druženje sa akademikom Abdulahom Sidranom.

Posjeta akademika Sidrana organizovana je na inicijativu Udruženja studenata Fakulteta islamskih nauka, a povod je bio Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.  Događaju su prisustvovali dekan Fakulteta, prof. dr. Zuhdija Hasanović, nastavno osoblje, studenti i studentice, kao i mnogobrojni gosti. Prisutni su imali priliku razgovarati sa akademikom kako o aktuelnim dešavanjima na domaćoj sceni tako i o događajima koji su obilježili historiju naše Domovine.

Nakon kraćeg putovanja kroz život akademika Sidrana i upoznavanja sa njegovim umjetničkim radom i stvaralaštvom, studenti i studentice su u drugom dijelu druženja imali priliku da upute svoja pitanja; da u jednom prijatnom ambijentu upoznaju i „drugu stranu“ uvaženog gosta; te da poslušaju recitaciju pjesama „Mora“ i „Iz grobova ustaju“ u izvedbi studenta Hasanage Muminovića, koja je dodatno obogatila ovaj događaj. Moderator programa bio je predsjednik Udruženja studenata FIN-a, Alija Kurtanović.

Photo: Nedžma Maksumić