Select Page

U periodu od 28.10. do 01.11.2023.godine, ekipa debatanata na arapskom jeziku Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu u sastavu: hfz. Abdurahman Hadžić, hfz. Hamdo Solo, Anes Jugović i Emil Kallaba nastupat će na Evropskom debatnom online takmičenju na arapskom jeziku.

 

 

Nakon zapaženih rezultata koje je Debatni tim Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu pod mentorstvom Katedre za filologiju Kur᾽ana ostvario na Međunarodnom debatnom takmičenju u Istanbulu 2022. godine, ovo takmičenje će biti izvrsna prilika da naši debatanti ponovo pokažu svoje vještine u govorništvu na arapskom jeziku.

Na takmičenju će nastupiti veliki broj evropskih zemalja, a ekipa Fakulteta islamskih nauka jedini je predstavnik Bosne i Hercegovine i Islamske zajednice. Ovih dana takmičari se pripremaju učešćem u radu radionica sa trenerima. Takmičenje se odvija u dvije kategorije, i to: kategorija govornika kojima je arapski maternji jezik; te kategorija govornika kojima arapski nije maternji jezik.

Našim predstavnicima želimo puno sreće i uspjeha na ovom velikom takmičenju, koje je ujedno i priprema za nadolazeće Međunarodno univerzitetsko debatno takmičenje u Kataru u maju 2024. godine.

Svi zainteresovani će takmičenje moći pratiti putem Zoom linka koji će naknadno biti dostupan.

 

Raspored sesija u prilogu:

Timeplan-1