Select Page
FIN: Tradicionalna akcija darivanja krvi

Na Fakultetu islamskih nauka (FIN) u Sarajevu danas je provedena tradicionalna akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Kako su kazali iz Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine, imaju dobru saradnju s Fakultetom.

– Saradnja je vi┼íe nego dobra. Ovo nam nije prva akcija, nego jedna u nizu, a uvijek bilje┼żimo lijep odziv. Studenti vrlo dobro razumiju svrhu i na┼í cilj, a i oni sami s obzirom na svoje zanimanje i misiju, sami isti─Źu da su do┼íli da pomognu i spase ljudski ┼żivot – izjavila je Sanela Dostovi─ç Halilovi─ç, specijalista transfuzijske medicine.

Akciji se odazvao veliki broj uposlenika i studenata.

– Moj motiv da darujem krv jeste kur'anski ajet u kome se ka┼że┬áako neko bude uzrok da se ne─Źiji ┼żivot spasi, kao da je svim ljudima sa─Źuvao ┼żivot. To svima nama treba biti podstrek da dajemo krv, a kako bi spasili ljudske ┼żivote – izjavio je student Abdel Fejzi─ç, koji je danas darovao krv.

Darivalac je bio i Hasanaga Muminovi─ç.

– Ka┼że Poslanik, a.s.,┬áda je najbolji musliman onaj koji koristi drugima.┬áOvo je mala stvar za mene, ali sigurno velika za druge ljude. Moja majka je krv dala 110 puta, a ja nastavljam njenim stopama – kazao je on.

(Preporod.info)

 

{"arrow":"true","pagination":"true","speed":"300","autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","loop":"true","start_nivo":"1","effect_nivo":"sliceDown","pauseon_over_nivo":"true","random_start_nivo":"false"}