Select Page
FIN: Večer Kur'ana i promocija printanog izdanja časopisa "Mlađak"

U organizaciji Fakulteta islamskih nauka (FIN) i Udruženja studenata i studentica Fakulteta islamskih nauka večeras je upriličen tradicionalni program “Večer Kur'ana” u velikom atriju ovog fakulteta.

Učešće u programu su uzeli hafizi i učači Kur'ana iz reda studenata Fakulteta islamskih nauka, kao i akademski hor ove visokobrazovne ustanove.

Program je upriličen u pristustvu profesora, osoblja i studenata Fakulteta islamskih nauka, predstavnika institucija Islamske zajednice, imama, muallima, te brojnih gostiju.

U okviru programa je predstavljeno i printano izdanje “Mlađaka”, časopisa studenata ovog fakulteta, koji u ovoj formi izlazi nakon nekoliko godina pauze.

– Očuvali smo tradicijski niz informativne forme sa kojom je “Mlađak” nastao, ali i proširili ga svojim idejama, kako bi on opravdao svoje ime, te bio zaista mladalački. Naši studenti trebaju znati da imaju prostor da svoja pera u okviru akademskog stila, žargonski rečeno, oštre. Zadovoljstvo nam je što je u nizu rušenja istinskih vrijednosti, inicijativa za printano izdanje bila zaista velika – kazala je glavna urednica Šejla Nezirević.

Program “Večer Kur'ana” se na Fakultetu islamskih nauka realizuje tradicionalno, a potiče o ideje profesora Kiraeta, rahmetli hafiza dr. Fadila Fazlića.

(Preporod.info)