Select Page

 

Na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu u četvrtak, 6. juna 2023. godine, upriličen je zvanični ispraćaj lektorice za engleski jezik, Margaret Engel, koja je u okviru Fulbright programa boravila na Fakultetu islamskih nauka tokom akademske 2022/20023. Ovom prilikom su prof. Arnautović Amina, prof. Zubčević Asim te dr. Kadić Fatima gošći uručili simboličan poklon kao znak zahvalnosti na uspješnoj saradnji.

Margeret Engel je inače nedavno diplomirala na Hofstra Univerzitetu na Long Islandu, New York, gdje je studirala globalne studije, geografiju i dramu. Na FIN je došla s četvorogodišnjim iskustvom u virtualnom podučavanju engleskog jezika kao drugog jezika učenicima širom svijeta, kao i iskustvom podučavanja na ljetnim kampovima u Italiji, gdje je stekla certifikat TEFL.TP (Podučavanje engleskog jezika kao stranog jezika kroz teatar i igru). Margaret je radila za različite neprofitne organizacije, između ostalih i Međunarodni komitet za spašavanje, gdje je pomagala izbjeglicama sa smještajem u New Yorku te apliciranju na univerzitet, te Peace Action New York State, gdje je zajedno s univerzitetskim studentima vodila antiratne kampanje po kampusima.

Na Fakultetu islamskih nauka Margaret je boravila od septembra do kraja juna 2023. godine u okviru međunarodne saradnje s Američkom ambasadom u Sarajevu koju Fakultet njeguje već dugi niz godina.

Na kraju, Margaret Engel je izrazila svoje zadovoljstvo lijepom saradnjom koju je imala sa osobljem i studentima Fakulteta.