Select Page

U organizaciji Muftijstva sarajevskog i glavne koordinatorice Muftijstva, mr. Sabrije Mehmedović  te fondacije Konard Adenauer u subotu, 23. i nedjelju 24. novembra održan je seminar na temu „Vjera u izgradnji mira“.

Predavači su bili renomirani profesori sarajevskog univerziteta, dr. Dženana Husremović, dr. fra Mile Babić, dr. Mustafa Hasani te poznati novinar Adnan Rondić. Svako je na svoj način pokušao potaći prisutne na razmišljanje o svome identitetu, o razlikama kao temelju suživota i o čovjeku stvorenom da razumije i uvažava različitost.

Kao potvrdu mogućeg suživota prisutnima su se obratile dvije uspješne aktivistice, Gordana Berberović, članica grupe „Suživot i pomirenje“ iz Vareša i Saudina Beganović, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Vareš.

Seminar su pratile i studentice Fakulteta islamskih nauka,  Fatima Ibrahimspahić, Amela Nešust, Amina Imamović, Amina Arnaut, Begović Dinana, Bećirović Elma i Ilma Karzić. Bila je to prilika i za njih da iznesu svoja razmišljanja, ideje i iskustva vezana za rad na međureligijskom razumijevanju.