Select Page

U saradnji s Predstavništvom Fondacije Konrad Adenauer Stiftung u BiH na Fakultetu islamskih nauka je 9. marta 2020. godine svečano otvoren četvorodnevni seminar “Jačanje retoričkih kompetencija budućih vjerskih lidera”. Učesnici ovogodišnjeg programa su studenti Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Sv. Vasilije Ostroški iz Foče i Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu. U uvodnim obraćanjima prisutnima su se obratili: dekan Fakulteta islamskih nauka prof. dr. Zuhdija Hasanović, dekan Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Sv. Vasilije Ostroški iz Foče prof. dr. Vladislav Topalović i direktor Predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u BiH gospodin Sven Petke.


O temi “Vjerski lideri za 21. stoljeće” govorili su prof. dr. Dževad Hodžić, direktor Uprave za nauku i obrazovanje Rijaseta IZ u BiH i prof. dr. Darko Tomašević, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
U sklopu programa organizirana je radionica ” Kako prenositi poruku vjere u javnosti?” sa Adnanom Rondićem, novinarom i prezentatorom Al-Jazeere Balkans