Select Page

Nakon pauze od dvije akademske godine zbog epidemije korona virusa, studenti prve godine studija na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu ponovo imaju priliku poha─Ĺati intenzivni kurs arapskog jezika u Kulturnom centru Kralj Fahd u trajanju od jednog mjeseca.
Prvi ─Źasovi su po─Źeli u ponedjeljak, 05.09. nakon pozdravne ceremonije koju tradicionalno organizira uprava Centra. Pozdravnoj ceremoniji su pored predava─Źa prisustvovali direktor Centra sa svojim pomo─çnicima te predstavnik Katedre za filologiju Kur'ana na Fakultetu islamskih nauka. Direktor Centra se i obratio studentima i pozdravio ih prigodnim rije─Źima dobrodo┼ílice. U ime Fakulteta, studentima se obratio prof. Amrudin Hajri─ç. On je istakao vrijednost ovakvog kursa kao pripreme za nastavu koju ─çe pratiti na Fakultetu te podsjetio polaznike na va┼żnost uloge koju imaju, a to je da kao studenti na jedan na─Źin predstavljaju na┼í Fakultet.
U petak, 09.09. ispred Katedre za filologiju Kur'ana studente je posjetila profesorica Amira Trnka-Uzunovi─ç u pratnji dvije studentice posljednje generacije studenata koji su poha─Ĺali ove kurseve, Kerimom Kosovac i Nud┼żejmom Ibrahimovi─ç. Studenti su bili zadovoljni ┼íto su imali priliku razgovarati sa gostima sa Fakulteta na kome su odlu─Źili studirati i posebno im je bilo zanimljivo ─Źuti iskrene dojmove i preporuke svojih starijih kolegica koje su sa puno emocija govorile o pozitivnom iskustvu u─Źenja arapskog jezika u Centru, ali i op─çenito studiju na na┼íem fakultetu
Nakon obilaska studenata uprili─Źen je sastanak sa koordinatoricom, profesoricom Adisom Imamovi─ç i profesoricama koje organiziraju nastavu u okviru kurseva arapskog jezika, Belmom Manjgo, Arnelom Ljevo i Walaa Mamdouh. Profesorice su veoma pohvalno ocijenile odnos na┼íih studenata prema nastavi i obavezama koje imaju te izrazile zadovoljstvo nastavkom saradnje sa Fakultetom.

Amira Trnka-Uzunovi─ç