Select Page

Nakon pauze od dvije akademske godine zbog epidemije korona virusa, studenti prve godine studija na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu ponovo imaju priliku pohađati intenzivni kurs arapskog jezika u Kulturnom centru Kralj Fahd u trajanju od jednog mjeseca.
Prvi časovi su počeli u ponedjeljak, 05.09. nakon pozdravne ceremonije koju tradicionalno organizira uprava Centra. Pozdravnoj ceremoniji su pored predavača prisustvovali direktor Centra sa svojim pomoćnicima te predstavnik Katedre za filologiju Kur'ana na Fakultetu islamskih nauka. Direktor Centra se i obratio studentima i pozdravio ih prigodnim riječima dobrodošlice. U ime Fakulteta, studentima se obratio prof. Amrudin Hajrić. On je istakao vrijednost ovakvog kursa kao pripreme za nastavu koju će pratiti na Fakultetu te podsjetio polaznike na važnost uloge koju imaju, a to je da kao studenti na jedan način predstavljaju naš Fakultet.
U petak, 09.09. ispred Katedre za filologiju Kur'ana studente je posjetila profesorica Amira Trnka-Uzunović u pratnji dvije studentice posljednje generacije studenata koji su pohađali ove kurseve, Kerimom Kosovac i Nudžejmom Ibrahimović. Studenti su bili zadovoljni što su imali priliku razgovarati sa gostima sa Fakulteta na kome su odlučili studirati i posebno im je bilo zanimljivo čuti iskrene dojmove i preporuke svojih starijih kolegica koje su sa puno emocija govorile o pozitivnom iskustvu učenja arapskog jezika u Centru, ali i općenito studiju na našem fakultetu
Nakon obilaska studenata upriličen je sastanak sa koordinatoricom, profesoricom Adisom Imamović i profesoricama koje organiziraju nastavu u okviru kurseva arapskog jezika, Belmom Manjgo, Arnelom Ljevo i Walaa Mamdouh. Profesorice su veoma pohvalno ocijenile odnos naših studenata prema nastavi i obavezama koje imaju te izrazile zadovoljstvo nastavkom saradnje sa Fakultetom.

Amira Trnka-Uzunović