Select Page

Datum doga─Ĺaja 10. maj

Mjesto doga─Ĺaja: Sve─Źana sala Univerziteta u Sarajevu, Obala Kulina bana 7/II, Sarajevo

Sa zadovoljstvom Vas obavje┼ítavamo da ─çe gospodin Binod Chaudhary posjetiti Univerzitet u Sarajevu u petak 10. maja 2019. godine u 10 sati i odr┼żati predavanje za na┼íe studente.

Studenti Sarajevskog univerziteta ─çe imati priliku ─Źuti inspirativnu pri─Źu prvog nepalskog milijardera o snovima, borbi i uspjehu, kao i priliku da postave pitanja gospodinu Chaudharyju.

Binod Chaudhary je prvi nepalski milijarder na Forbesovoj listi milijardera, na kojoj se nalazi od 2013. godine. Vlasnik je i predsjednik kompanije CG Corp Global (www.cgcorpglobal.com), multinacionalnog konglomerata od 122 kompanije na pet kontinenata i sa 76 uglednih brandova na globalnom tr┼żi┼ítu. Me─Ĺunarodni ugled u industriji robe ┼íiroke potro┼ínje ostvario je kao ─Źovjek koji stoji iza Wai Wai nudli, naj─Źuvenijeg branda Chaudhary grupe. Njegovi poslovni interesi usmjereni su i na oblast elektronike, hotelijerstva, infrastrukture, obrazovanja, telekomunikacija i nekretnina.

Gospodina Chaudharyja smatraju jednim od najve─çih filantropa dana┼ínjice. Zapa┼żena su njegova ulaganja u obrazovanje i osna┼żivanje ┼żena, a 2015. godine na┼íao se na naslovnoj strani Forbes Asia kao jedan od “40 outstanding givers in the world” jer je milione ulo┼żio u obnovu zemlje i gradnju ku─ça, poslije razornog zemljotresa koji je pogodio Nepal.

Autor je inspirativne autobiografije ÔÇ×Making it bigÔÇť. Knjiga je do sada objavljena na vi┼íe jezika, a promocije su odr┼żane u cijeloj Aziji, u Americi, te Britaniji. U Srbiji i Crnoj Gori knjiga je objavljena pod naslovom ÔÇ×Osvajanje vrhovaÔÇť, a o─Źekuje se izdanje ove knjige i u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Molimo da prisustvo predavanju potvrdite na e-mail javnost@unsa.ba.