Select Page

 

Uprava za nauku i obrazovanje Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini organizovala je danas u Sarajevu “Maturalni dan” za učenike i učenice generacije i odlične učenike osam medresa i dvije gimnazije Islamske zajednice. U sklopu ove aktivnosti, maturanti su imali priliku i da posjete Fakultet islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Čestitku i riječi dobrodošlice maturantima, u ime kolektiva FIN-a, uputio je prof. dr. Asim Zubčević. U svome obraćanju, prof. Zubčević je učenicima predstavio Fakultet islamskih nauka – najstariju visoku odgojno-obrazovnu instituciju sa islamskim predznakom na evropskim prostorima i najstariji od četiri fakuleta koji djeluju u okvirima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Podsjetivši učenike na značaj nauke i njeno opće mjesto u savremenom društvenom kontekstu, obraćanje je završio uz želje za uspjehom u daljnjem radu i cjeloživotnom obrazovanju.

Direktori i profesori medresa koji su došli u pratnji učenika, za to su vrijeme imali priliku da se sastanu s nastavnim osobljem FIN-a. O nastavnim planovima i programa, kao i drugim mogućnostima koje nudi Fakultet islamskih nauka UNSA, gosti su razgovarali s dekanom FIN-a prof. dr. Mustafom Hasanijem, prof. dr. Zehrom Alispahić, prodekanom za naučnoistraživački rad, prof. dr. Aidom Smajićem, prodekanom za međunarodnu saradnju, prof. dr. Ahmetom Alibašićem, prodekanom za nastavu i prof. dr. Nedimom Begovićem, prodekanom za kvalitet.