Select Page

Maturanti Gazi Husrev-begove medrese koji poha─Ĺaju izbornu nastavu “Akaid-Fikh”, na ─Źelu sa profesoricom Fikha, hfz. Behijom Durmi┼íevi─ç, ju─Źer su posjetili Fakultet islamskih nauka u Sarajevu. U─Źenike i prof. Durmi┼íevi─ç primili su dekan Fakulteta, prof. dr. Zuhdija Hasanovi─ç i prodekanica za nau─Źnoistra┼żiva─Źki rad Fakulteta, prof. dr. Zehra Alispahi─ç.

Maturanti su imali priliku upoznati se sa na─Źinom i procesom studiranja na Fakultetu, kao i sa historijatom Fakulteta, njegovom zna─Źajnom ulogom u iznjedravanju ─Źestitih u─Źenjaka kroz dugi vijek djelovanja, aktivnostima i prilikama koje studenti imaju danas, te samom na─Źinu organizacije i izvo─Ĺenja nastavnih aktivnosti.

U sklopu posjete, u─Źenici su se upoznali i sa radom Udru┼żenja studenata Fakulteta islamskih nauka. O Udru┼żenju, kao platformi za afirmaciju i promociju studenata, govorile su studentice Umihana ┼áo┼íi─ç, koordinator za administraciju i saradnju te Amina Be─çar, glavni rukovodilac operative Udru┼żenja. “Nadamo se da ─çe se u─Źenici koji se odlu─Źe na upis Fakulteta islamskih nauka zaista u tome prona─çi i spoznati amanet koji im je povjeren, a svaki hajr ┼żelimo i onima ─Źiji izbor bude neko drugo zanimanje.” Posjeta je zavr┼íena uz dru┼żenje i razgovor u atriju Fakulteta.

 

{"arrow":"true","pagination":"true","speed":"300","autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","loop":"true","start_nivo":"1","effect_nivo":"sliceDown","pauseon_over_nivo":"true","random_start_nivo":"false"}