Select Page

 

U subotu, 19.08.2023., predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr Mevlud ef. Dudić primio je alumniste Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, generacija 2002-2006. godine, koji su odlučili da ovogodišnji generacijski susret bude u gradovima Sandžaka.

Muftija Dudić ih je upoznao o kratkom historijatu razvoja Mešihata i njegovih ustanova te uputio mladoj ulemi savjet da na svakom mjestu promoviraju Zajednicu i njene vrijednosti, te zadužio pribojskog glavnog imama msc. Harun ef. Eminagića da im bude domaćin posjete, a koji je i sam dio ove generacije.

Nakon toga su obišli Medresu Gazi Isa-beg i Fakultet za islamske studije, kao i Altun-alem i Arap džamiju. Poklonili su dovu pred dušu rahmetli akademika Muamera Zukorlića.

Naredni dan planiraju obići Tutinski medžlis, kao i Islamski kulturni centar Ebu Hanife u Sjenici, te Novu Varoš i Priboj.

{"arrow":"true","pagination":"true","speed":"300","autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","loop":"true","start_nivo":"1","effect_nivo":"sliceDown","pauseon_over_nivo":"true","random_start_nivo":"false"}

(mesihat.org)