Select Page

 

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je u utorak, 23. januara, u Vijećnici upriličila svečani prijem za najbolje studente, dobitnike zlatnih i srebrenih znački, Univerziteta u Sarajevu.

Uvažavajući trud i rad koji su uložili tokom studija, gradonačelnica je studente nagradila Zlatnicima Grada Sarajeva.

“Vi ste naša budućnost, pamet i šansa, nova generacija uspješnih mladih ljudi. Vi ste pokretači razvoja i budući graditelji još ljepšeg vašeg grada i domovine Bosne i Hercegovine”, kazala je Karić te istakla: “Hvala vašim plemenitim roditeljima koji su vas odgojilivašim profesorima koji su vam prenijeli znanje, i hvala svima vama što ste vrijedno učili i radili. Grad Sarajevo je uz vas.”

Prijemu je prisustvovao i predsjedavajući Gradskog Vijeća Grada Sarajeva Jasmin Ademović koji im je čestitao i poželio uspješnu karijeru.

Mubina Suljić Solo zahvalila je u ime svih studenata Gradu Sarajevu, istakavši kako im je ova pažnja dodatni podsticaj da se trude još više i ostvaruju još bolje rezultate.

Gradonačelnica Grada Sarajeva dr. Benjamina Karić – Londrc, u svojoj facebook objavi danas se posebno osvrnula na alumnije Fakulteta islamskih nauka:

“Želim nam ovo jutro svima počne jednom predivnom pričom o dvije mlade duše, zlatne značke Univerziteta u Sarajevu. Mubina Suljić Solo je najbolja studentica Univerziteta u Sarajevu, završila je Fakultet islamskih nauka sa prosjekom 10,00. Hamdo Solo je zlatna značka Univerziteta, završio je Fakultet islamskih nauka sa prosjekom 9,69. Mubina i Hamdo upoznali su se na prvoj godini studija, nakon treće godine fakulteta su se vjenčali a potom završili studije sa najboljim ocjenama i dobili najviša priznanja Univerziteta. Mubina je konkurisala za mjesto asistenta na Fakultetu, na katedri za Fikh – oblast islamske jurisprudencije a Hamdo radi honorarno u džamiji na Vratniku. Ovakvi mladi ljudi su svjetlost našeg grada i domovine, pružimo im svu potrebnu podršku za blistavu budućnost i napredak. Neka ovakve priče budu uzor generacijama koje dolaze.”

 

(radiosarajevo.ba)

(Facebook: Benjamina Karić rođ. Londrc)