Select Page
The 1st International Virtual Conference on Equality, Religious Harmony & Peace 2020

Tema: Unity with Diversity: Moving toword Civilizational Development

Datum: 18–19. novembar 2020.

Rok za predaju sažetaka na engleskom jeziku: 28. oktobar 2020.

Domaćin: International Islamic University Malaysia (IIUM)

Veb-stranica:https://conference.iium.edu.my/pcon/

Kotizacija: akademsko osoblje (50 USD); studenti (30 USD)

Radni jezik: engleski


Poštovani,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas da učestvujete na internacionalnoj virtualnoj konferenciji The 1st International Virtual Conference on Equality, Religious Harmony & Peace 2020, o temi: Unity with Diversity: Moving toword Civilizational Development, koja će se održati 18. i 19. novembra 2020. godine. Organizator i domaćin konferencije je Internacionalni islamski univerzitet u Maleziji (IIUM), u saradnji s Univerzitetom u Sarajevu, Shenandoah University i Bridgewater College, a u okviru Jamal Barzinji projekta.

Jamal Barzinji projekat predstavlja saradnju između američkih univerziteta, Univerziteta u Sarajevu i IIUM-a iz Malezije pod nazivom „Razvoj visokog obrazovanja u multietničkim društvima”, koji ima za cilj intenziviranje zajedničkih aktivnosti na razvoju civilnog diskursa i interkulturalnih kompetencija studenata i zaposlenika kao i lokalne zajednice. Više o projektu možete pročitati na sljedećoj adresi: https://www.su.edu/academics/barzinji-project/.

Konferencija ima za cilj omogućiti znanstvenicima, istraživačima, edukatorima i studentima da prezentuju i diskutiraju o raznim temama, od ravnopravnosti spolova do vjerske harmonije i mira. Ovo je prvi slučaj da pet akademskih institucija zajednički organiziraju događaj koji će omogućiti znanstvenicima različitih oblasti i disciplina, od političkih znanosti, civilizacijskih religijskih i interreligijskih studija, edukacije, informacionih tehnologija i mnogih drugih, da izraze i generiraju ideje za stvaranje održivog mira i harmonije za čovječanstvo. Više o konferenciji možete saznati na veb-portalu: https://conference.iium.edu.my/pcon/.

Radovi čiji sažeci budu prihvaćeni bit će objavljeni u SCOPUS časopisu: International Communication Gazette (impact factor = 1.877).

1