Select Page

Poziv za učešće u multidisiplinarnom autorskom timu u okviru projekta: „Procjena stanja prirode i upravljanja prirodnim resursima Bosne i Hercegovine“
#ostanitekodkuće

Projekat

U čuvanju zdravlja i života najbližih, prirodno se okrećemo budućnosti, pa i onome što dolazi poslije ove do sada neviđene situacije. Želimo se nadati najboljem i raditi onako, kako bi se efekti ove krize što prije prevazišli i smanjili.

U tom cilju, projekat „Procjena stanja prirode i upravljanja prirodnim resursima Bosne i Hercegovine“, nakon pripremljenog KONCEPTA PROCJENE poduzima sljedeći korak, a to je otvaranje Poziva za učešće u multidisciplinarnom autorskom timu.

Ohrabrujemo eksperte  različitih profila da se prijave na ovaj Poziv, jer autorskim učešćem u Procjeni:

  • postajete dio multidisciplinarnog tima Bosne i Hercegovine  koji temeljno razmatra integralnu procjenu stanja prirode i održivog upravljanja  prirodnim resursima u kontekstu interakcije naučnih rezultata i politika upravljanja,
  • stičete valjane kompetencije i uslove za nominaciju u autorske timove IPBES-a (Međuvladine UN naučno-političke platforme za biodiverzitet i ekosistemske servise), kao ekspert iz oblasti društvenih, prirodnih i drugih nauka navedenih u Pozivu,
  • stičete mogućnost da, zajedno sa drugim članovima tima, a na temelju stečenih znanja i iskustava objavljujete radove u domaćim i stručnim naučnim časopisima,
  • učestvujete na 3 petodnevna autorska sastanka tokom trajanja projekta (plaćeni troškovi učešća).

U prijavi za učešće u timu autora Procjene, potrebno je dostaviti: (1) Curriculum Vitae, (2) bibliografiju i (3) listu realizovanih projekata.

Poziv za autorski tim ostaje otvoren do 15. maja 2020. godine. Putem e-maila ćete biti obaviješteni o rezultatima prijave i daljem procesu implementacije projekta.

Prvi petodnevni autorski sastanak se planira sredinom mjeseca jula 2020, u odgovarajućem hotelskom smještaju na planini Jahorini.

Ljubazno vas pozivamo da svoju prijavu za učešće u multidisciplinarnom ekspertnom timu pošaljete na sljedeće adrese: kontakt@procjenaprirode.baena_simic@yahoo.co.uk i/ili sebarudanovic@gmail.com.

Više informacija možete naći na: https://www.procjenaprirode.ba 

U očekivanju Vaše prijave, želimo Vam dobrodošlicu u autorski tim. Ostanite kod kuće.

PSP koordinator
Prof. dr. Senka Barudanović

Centar za ekologiju i prirodne resurse „Akademik Sulejman Redžić“
Univerzitet u Sarajevu

Dodatak:

Poziv-za-multidisciplinarni-autorski-tim (2)

Koncept-Procjene (1)