Select Page

Na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu je 10. jula 2019. godine kandidatkinja Fatima Pučić uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom “Efekti grupnog oblika rada u nastavi islamske vjeronauke u osnovnim školama u Sarajevu”.

Rad je odbranjen pred Komisijom u sastavu: doc. dr Dina Sijamhodžić-Nadarević, predsjednik Komisije, prof. dr Aid Smajić, član Komisije i prof. dr Hašim Muminović, mentor i član Komisije.

Fatima Pučić Osmić rođena je 17.04.1979. godine u Sjenici, od oca Fuada i majke Ilde. Osnovno i srednje obrazovanje zavšila je u Novom Pazaru. U osnovnoj školi dobitnica je priznanja Vukova diploma, a novopazarsku gimnaziju završila je kao učenik generacije.

Nakon gimnazije Fatima upisuje Ekonomski fakultet u Beogradu. Kao diplomirani ekonomista pripravnički staž obavlja na stručnim i povjerenim poslovima u Gradskoj upravi u Novom Pazaru.

  1. godine upisuje Fakultet islamskih studija u Novom Pazaru, a svoje obrazovanje finansira uz pomoć republičke stipendije. Ubrzo se seli u Sarajevo, gdje od 2014. godine nastavlja studij na Fakultetu islamskih nauka, na smjeru Islamska vjeronauka i religijski odgoj. Dodiplomski studij uspješno završava u septembru 2017. godine, sa prosječnom ocjenom 9,87. Tokom studija povremeno obavlja poslove iz ekonomske struke.

U akademskoj 2017/2018, Fatima upisuje Master u islamskim naukama na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Polaganje ispita okončava u septembru 2018. godine, sa prosječnom ocjenom 10,00. Master rad na temu Efekti grupnog oblika rada u nastavi islamske vjeronauke u osnovnim školama u Sarajevu, prijavljuje u akademskoj 2018/2019. godini.

Fatima aktivno govori engleski jezik. Udata je i živi u Sarajevu.