Select Page

Radno-konsultativni sastanak sa koordinatoricama za brak i porodicu i kordinatorima za društvenu brigu na nivou Muftijstva sarajevskog

 

Sarajevo, 27.5.2021.

 

U četvrtak, 26. maja, 2021. godine u Studentskom centru Islamske zajednice  u Sarajevu održan je radno-konsusltativni sastanak sa koordinatoricama za brak i porodicu i kordinatorima za društvenu brigu na nivoa Muftijstva sarajevskog. Sastanak je organiziran na prijedlog muftije sarajevskog, prof. dr. Ljevaković Enesa, a vodio ga je dr. Ahmed ef. Purdić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog. Kratak osvrt o aktivnostima u proteklom periodu iznijele se dr. Safija Malkić, šefica Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH i mr. Sabrija Mehmedović, glavna koordinatorica na nivou Muftijstva sarajevskog. Svi koordinatori i koordinatorice su također iznijeli svoja zapažanja o aktivnostima u proteklom periodu, osvrnuli se na probleme u svom angažmanu uslovljene pandemisjskom situacijom i dijelom nedostastatkom sredstava kao i nedovoljnom komunikacijom sa bazom te iznijeli određene prijedloge u cilju poboljšanja kvaliteta svoga angažmana.

Amira Trnka-Uzunović u svojstvu predstavnice Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu je također prisustvovala sastanku na kome je istakla da su studentice Fakulteta zainteresirane za volonterski angažman unutar Zajednice i da je to snaga na koju se treba računati. Tri studentice pedagoškog programa, Kerima Kosovac, Esma Klisura i Dželila Kukan, također su prisustvovale sastanku što je obradovalo prisutne i njima su se posebno obratili kao potencijalu Zajednice i onima od kojih se u budućnosti mnogo očekuje.

 

 

 

Informaciju sačinila:

Amira Trnka-Uzunović