Select Page
Održan sastanak sa studentima koji će ramazansku praksu obavljati u dijaspori

Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je u Sarajevu organizirala predramazanski sastanak sa studentima islamskih fakulteta, koji će ramazansku praksu obavljati izvan Bosne i Hercegovine.

– Oni će obavljati ramazansku praksu u našim dijasporalnim džematima, od Australije do Amerike. Iskoristili smo priliku da im damo određene smjernice i uputstva, da znaju gdje idu, da znaju kome se obraćaju, da čuvaju ugled Islamske zajednice, da čuvaju ugled svojih fakulteta, i povrh svega da čuvaju svoj ugled. Preporučili smo im da, između ostalog, pokušaju što više vremena provoditi s našom omladinom, da njima daju određena uputstva kako bi ih učvrstili na putu islama – izjavio je direktor Uprave za vjerske poslove hafiz dr. Mensur-ef. Malkić.

Muhamed Hurem jedan je od studenata koji će ramazansku praksu obavljati u dijaspori, u Islamskoj zajednici Bošnjaka u Austriji.

– Nakon obavljanja imamsko-muallimske prakse u Bosni i Hercegovini, predstavlja mi posebno zadovoljstvo i čast što ću imati priliku obavljati praksu u dijaspori u džematu BKZ Klagenfurt. Nadam se da ću uspješno obaviti svoju misiju imama i da ću časno predstavljati našu Islamsku zajednicu – kazao je on.

Studentica Medina Hadžić će ramazansku praksu obavljati u Norveškoj. I ona je iskazala zadovoljstvo zbog ove prilike.

– Posebna mi je čast i zadovoljstvo da imam priliku kao studentica u ime Fakulteta islamskih nauka i Islamske zajednice obavljam ramazansku praksu na području Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj. Raduje me prilika za susret s našim ljudima, kao i mogućnost da im budem na raspolaganju tokom ramazana – poručila je ona.

Na kraju sastanka hafiz Malkić studentima je uručio rješenja za ramazansku praksu.

(Preporod.info)