Select Page
Održana svečana dodjela diploma diplomantima i magistrantima Fakulteta islamskih nauka

Na Fakultetu islamskih nauka (FIN) u Sarajevu danas je održana svečana dodjela diploma magistrantima i diplomantima Fakulteta islamskih nauka za akademsku 2022/2023. godinu.

Svečanosti su prisustvovali direktor Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini prof. dr. Dževad Hodžić, profesori Fakulteta islamskih nauka, ali i porodice i prijatelji svršenika Fakulteta.

– Fakultet islamskih nauka svih ovih godina pruža značajan doprinos osnovnoj, ne samo misiji Islamske zajednice, nego i našem narodu u cjelini. Istovremeno, on svojim konceptom otvorenosti, dijaloga i suživota doprinosi i društvu u cjelini – kazao je u okviru protokola direktor Uprave za obrazovanje i nauku prof. dr. Dževad Hodžić.

AMEL5724.jpg - Održana svečana dodjela diploma diplomantima i magistrantima Fakulteta islamskih nauka

U svojstvu izaslanika reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef Kavazovića, dr. Hodžić je čestitao diplomantima i Fakultetu na postignutim rezultatima.

– Svi u Zajednici smo ponosni na djelovanje Fakulteta islamskih nauka. Želimo da Fakultet islamskih nauka nastavi svoj koncept univerzalističkog i kritičkog obrazovanja, te da Zajednica na tom putu nastavi pružati podršku – poručio je dr. Hodžić.

Fakultet islamskih nauka je ove godine promovirao ukupno 60 magistranta i diplomanta.

Diplome magistara su uručene 22 studenta, od kojih su njih troje i hafizi Kur'ana. Promovisano je i 38 diplomanata prvog ciklusa, među kojima je 10 hafiza Kur'ana.

– Riječ je o izrazito uspješnoj generaciji diplomanata i magistranata. Oni su rezultat zajedničkog rada profesora i uposlenika Fakulteta islamskih nauka i ponosni smo na njihove uspjehe.

AMEL5747.jpg - Održana svečana dodjela diploma diplomantima i magistrantima Fakulteta islamskih nauka

Ovo je prilika zahvaliti se kolegama na posvećenom radu sa studentima, ali i zahvaliti se vama prisutnim roditeljima što ste nam na povjerenje dali vašu djecu. Obrazovni proces je prilika da damo doprinos našoj Zajednici i društvu u cjelini – kazao je dekan Fakulteta islamskih nauka prof. dr. Mustafa Hasani.

Dekan Hasani je prilikom obraćanja uputio i nekoliko savjeta diplomantima, poručivši da je posebna čast nositi diplomu Fakulteta islamskih nauka.

– Živite u haotičnom vremenu. Kad pogledamo poslove danas, vidimo da ljudi izbjegavaju raditi sa ljudima, te radije rade sa stvarima. Vi ste opredijeljeni za rad sa ljudima, s ja ne sumnjam u vaš uspjeh – poručio je dekan Hasani.

Ove godine Fakultet islamskih nauka među diplomantima prvi put u povijesti promoviše studenticu koja je diplomirala prosječnom ocjenom 10,00. Riječ je o hafizi Mubini Suljić Solo.

– Hvala vam što ste u moru jednakih bili potpuno i iskreno drugačiji. Čast je da skupa sa svojim kolegicama i kolegama ponesem ovo časno priznanje, a ovo je i prilika da se zahvalimo svima koji su doprinijeli ovom danas.

AMEL5871.jpg - Održana svečana dodjela diploma diplomantima i magistrantima Fakulteta islamskih nauka
Mubina Suljić Solo

Ovo je za mene veliko i vrijedno priznanje i zahvalna sam Dragom Bogu što me je počastio time da ponesem ovo kao uspomenu sa čestverogodišnjeg studija na Fakultetu islamskih nauka – kazala je hafiza Suljić Solo.

Uz nju, još je troje studenata među dobitnicima priznanja Zlatna značka, hafiz Hamdo Solo, Amina Bećar i Umihana Šošić.

Srebrene značke je u ovoj godini zaslužilo troje studenata Alija Mevkić, Amina Čutura Hodžić i Amila Čilaš.

(Preporod.info)