Select Page

Obavještavamo vas da su otvorene prijave za prvu Ljetnu školu pod nazivom “Klimatske promjene i zagađenje zraka”, koja će se održati od 1. do 5. jula 2024. godine na Univerzitetu u Sarajevu, Centru za interdisciplinarne studije – „prof. dr. Zdravko Grebo“. Ovaj program, podržan od strane UNICEF-a u Bosni i Hercegovini, namijenjen je mladima koji žele proširiti svoje znanje o klimatskim promjenama i njihovom utjecaju na okoliš i društvo.

 

Imajući u vidu vašu važnu ulogu u obrazovanju mladih i promicanju njihovog aktivnog sudjelovanja u relevantnim temama, pozivamo Vas da obavijestite svoje studente o ovom programu te ih motivirate da se prijave ili da direktno nominujete studente i studentice kojima bi ova edukacija bila od koristi.

 

Ljetna škola je namijenjena studentima javnih Univerziteta u Bosni i Hercegovini, kao i onima koji su nedavno završili studij ili su maturanti srednjih škola, u dobi od 17 do 25 godina. Svjesni smo važnosti interdisciplinarnog pristupa u suočavanju s ovim pitanjima te smo osmislili program koji će obuhvatiti različite aspekte klimatskih promjena i zagađenja zraka.

 

Za prijavu na Ljetnu školu, potrebno je dostaviti kratku biografiju sa osnovnim kontakt podacima, najkasnije do 10. 6. 2024. 

 

Prijave slati na aida.salihovic.gusic@cis.unsa.ba   

 

Polaznici će dobiti certifikat koji dokumentuje učešće na Ljetnoj školi “Klimatske promjene i zagađenje zraka”, na kojem su naznačeni sve pohađane tematske oblasti.

 

Ovo je prilika da Vaši studenti postanu dio zajednice mladih lidera koji su posvećeni suočavanju s izazovima klimatskih promjena i zagađenja zraka. Vaša podrška i angažman u promociji ovog programa su od velike važnosti.

 

Za dodatne informacije i detalje o prijavi, molimo posjetite našu web stranicu https://cis.unsa.ba/bhs/programi/cjelozivotno-ucenje/  ili nas kontaktirajte putem e-maila.

www.cis.unsa.ba