Select Page
Predramazanski program u Ljubljani

U subotu, 2. marta 2024. godine u Muslimanskom kulturnom centru Ljubljana članovi Akademskog hora Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu izveli su prigodan predramazanski program.

Na početku programa, prisutnima je dobrodošlicu uputio Senad-ef. Karišik, glavni imam Muslimanskog kulturnog centra Ljubljana.

Muftija mr. Nevzet-ef. Porić, uputio je predramazansku poruku naglasivši da je ramazansko vrijeme blagoslovljeno i prilika za vjernike da kroz post, učenje Kur'ana, obraćanje Uzvišenom Stvoritelju i druge ibadete, postignu duhovni rast i Božiju milost.

Prigodan program u kojem su se nizali ajeti iz Kur'ani-Kerima, tekbiri, salavati i pobožni spjevovi sa motivima mubarek-ramazana, izveli su članovi Akademskog hora Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Na kraju programa predavanje je održao dr. Senad Ćeman, docent na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Dr. Ćeman se najprije zahvalio Mešihatu IZ-e u Republici Sloveniji što je omogućio da studenti FIN-a provedu nekoliko dana u Ljubljani te da na taj način steknu nova iskustva i saznanja o radu i djelovanju Islamske zajednice u Republici Sloveniji. U nastavku predavanja dr. Ćeman govorio je o važnosti i vezi između vjerovanja i činjenja dobrih djela, naglasivši da vjernik čini dobro svim ljudima te da se saburom i namazom istinski ustrajava na putu vjere.

(Preporod.info)