Select Page
Priznanja muftije sarajevskog prof. dr. Zehri Alispahić i Dalili Omerović

Muftija sarajevski prof. dr. Nedžad Grabus će dodijeliti priznanja za višegodišnju medijsku afirmaciju islama i islamskih vrijednosti u ramazanskim programima Radija BIR i Hayat televizije.

Priznanja će biti uručena prof. dr. Zehri Alispahić i Dalili Omerović.

Prof. dr. Zehra Alispahić je više od trideset godina prisutna u elektronskom i printanom novinarstvu Bosne i Hercegovine.

Uređuje i vodi autorske serijale na Radiju BIR i stručna je saradnica te komentatorica u specijalnim programima Radiotelevizije Bosne i Hercegovine posvećenim vjerskim blagdanima i obilježavanjima godišnjica genocida u Srebrenici.

Dalila Omerović više od deset godina intenzivno radi na realizaciji Ramazanskog programa Hayat televizije.

Godine rada na planiranju i realiziranju ramazanskih programa su omogućile istraživanja i razgovore sa akademicima, islamskim učenjacima, alimima, profesorima te kulturno i društveno angažiranim osobama, što je doprinijelo afirmaciji islamskih vrijednosti i mjeseca ramazana u medijima.

Priznanja će biti dodijeljena u 27. noći ovogodišnjeg ramazana 1445. hidžretske godine, koja nastupa u petak 5. aprila 2024., nakon teravih-namaza u Istiklal džamiji.

Čvrsto vjerujući da je to noć Lejletul-kadr, vrjednija od hiljadu mjeseci, Muftijstvo sarajevsko i Medžlis Islamske zajednice Sarajevo će u Istiklal džamiji prirediti centralni vjerski program za područje muftiluka sarajevskog.

Vazu-nasihat će održati muftija sarajevski prof. dr. Nedžad Grabus, a mevludski program će izvesti imami Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

(Preporod.info)