Select Page
Profesori FIN-a posjetili suprugu rahmetli Samir-ef. Muminovića

Akademik Enes Karić i dr. Dina Sijamhodžić Nadarević, profesori Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, posjetili su suprugu rahmetli Samir-ef. Muminovića , Salmiru Muminović u Moševcu, te joj u svoje ime, kao i u ime dekana, profesora i ostalih uposlenika Fakulteta, iskazali saučešće.

Zamolili su je da saučešće i njihovo poštovanje prenese i roditeljima rahmetli efendije – Fahrudinu i Rabiji.

– Samir-efendija je bio svršenik FIN-a i imao je veliko poštovanje prema svojim profesorima, a posebno prema akademiku Kariću i njegovim pisanim djelima – objavili su sa Fakulteta islamskih nauka.

Akademik Karić i prof. Sijamhodžić prilikom ove posjete obišli su i divanhanu džamije u Moševcu, koju je rahmetli efendija sa velikom ljubavlju ukrasio brojnim kvalitetnim knjigama.

U pratnji akademika Enesa Karića i dr. Dine Sijamhodžić Nadarević bili su Fahrudin Sijamhodžić, direktor izdavačke kuće Ilum, kao i glavni imam Medžlisa Maglaj mr. Nevres-ef. Hodžić.

Na promociji knjige “Krikovi”, koja je sinoć održana u prostorijama Opće biblioteke Maglaj, pušten je snimak kojeg je Samir-ef. Muminović napravio prije preseljenja na ahiret, a na kojem čita određene dijelove iz spomenutog djela akademika Enesa Karića.

(Preporod.info)