Select Page

Odr┼żano prvo predavanje u okviru programa Diploma u islamskim naukama 2021.

Na e-platformi┬á Fakultetu islamskih nauka UNSA 26. januara u 18:00 sati, prof. dr. D┼żemaludin Lati─ç odr┼żao je prvo on-line predavanje u sklopu programa Diploma u islamskim naukama 2021.

Posebnost ovogodi┼ínjeg Programa je u na─Źinu njegove realizacije. Za razliku od dosada┼ínjih, ┼íesnaest ciklusa, kada su u─Źesnici ÔÇô dr┼żavljani Bosne i Hercegovine ili rezidenti u Bosni i Hercegovini prisustvovali predavanjima na Fakultetu islamskih nauka, ovogodi┼ínji program se realizuje on-line.

U─Źesnici, ta─Źnije njih 48 koji su u ovome programu prepoznali posebnu stanicu na svome putu cjelo┼żivotnog u─Źenja, ove godine prate predavanja sa tri kontinenta, iz 14 zemalja svijeta, te na┼íe Bosne i Hercegovine.

Sa interaktivnim predavanjima koja ─çe odr┼żati eminentni profesori i saradnici fakulteta islamskih nauka svakoga utorka i ─Źetvrtka, program ─çe trajati do 22. juna 2021. godine, a u─Źesnici ─çe, kroz osam modula, imati priliku na kvalitetan na─Źin pro┼íiriti svoja znanja o islamu o temeljnim pojmovima, vrijednostima i vjerovanjima ┼íto su oblikovala muslimansko mi┼íljenje, duhovnost i umjetnost, te dru┼ítvene i pravne ustanove, posebno na tlu Bosne i Hercegovine.

Dodatna radost i benefit ovogodi┼ínje Diplome u islamskim naukama jeste u ─Źinjenici da je ona postala fascinantni most me─Ĺu ljudima koji ┼żive ┼íirom svijeta sa domovinom Bosnom i Hercegovinom, sa na┼íom Islamskom zajednicom i sa Fakultetom islamskih nauka kao najstarijom visokom odgojno-obrazovnom institucijom sa islamskim predznakom na prostorima Evrope.