Select Page

U subotu, 18. juna 2022. godine, u prostorijama Studentskog centra IZ u BiH održan je seminar o temi “Takmičari i izvrsnost” kao dodatni poticaj studentima koji su u dosadašnjem obrazovnom procesu ostvarili zapažene rezultate. Organizatori seminara su Prva bošnjačka gimnazija, čiji je predstavnik bila mr. Sabrija Mehmedović, pedagog, te Fondacija Konrad Adenauer Stiftung. Seminaru su prisustvovali učenici Prve bošnjačke gimnazije, Katoličkog školskog centra “Sv. Josip”, te studenti Fakulteta islamskih nauka – Hamza Jelić, Aida Memić, Vildana Selimović i Mubina Suljić. Konstruktivna predavanja sa sveobuhvatnim porukama održali su prof. dr. Dženana Husremović, prorektor Univerziteta u Sarajevu – “Promoviranje izvrsnosti”, dr. sci. Oliver Jurišić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu – “Trud i zalaganje kao vjerski principi”, prof. dr. Amila Pilav-Velić, profesorica na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu – “Upravljanje znanjem i menadžerske kompetencije”. Završno predavanje održala je prof. dr. Zehra Alispahić, profesorica na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, podsjetivši na vjerski imperativ izvrsnosti, dobrog i lijepog postupanja, ihsana kao neizostavnog dijela samog vjerovanja.
Poruke zahvalnosti i podrške, po završetku programa, uputio je i direktor Predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u BiH, gdin Sven Petke koji je učenicima i studentima uručio certifikate za učešće na seminaru.

Bogatiji za nova iskustva i znanja, studenti ističu da nas sposobnost ne čini izvrsnima, izvrsnima nas čini trud, rad i disciplina. Izvrsni smo onda kada svaki povjereni nam zadatak uradimo najbolje što možemo.

hfz. Mubina Suljić