Select Page

 

U amfiteatru Medrese “Mehmed Fatih” upriličena je promocija Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Ovom prilikom našim maturantima i maturantkinjama su se obratili prof. dr. Orhan Jašić i studentica Enisa Kajošević, koja je svršenica naše medrese.

Oni su predstavili Fakultet islamskih nauka i one mogućnosti koje on nudi sa svim svojim kapacitetima i odgovarali zainteresiranim učenicima na njihova pitanja. Dr. Jašić je istakao da svi učenici koji dođu iz naše medrese budu marljivi studenti i krasi ih lijep odgoj. Obratio se i prof. hfz. Bajram Dizdarević koji je govorio o svom iskustvu tokom studiranja na FIN-u.

Fakultet islamskih nauka u Sarajevu kroz tri razine studija na pojedinačnom planu nastoji odgajati i obrazovati cjelovite ličnosti, usavršavajući njihove duhovne, moralne, intelektualne i stručne kvalitete koji će se posebno realizirati u oblasti islamske teologije, islamske vjeronauke i religijskog odgoja. Na kolektivnom planu misija Fakulteta je pridonijeti razvoju društva neprekidno razvijajući obrazovanje, učenje i istraživanje na najvišim stupnjevima znanstveno utvrđene izvrsnosti.